Disse serier skal du streame i oktober – fra DR’s nye søndagssatsning til Netflix’ ventede gyseropfølger

DR vender tilbage med en alvorlig søndagsserie, der sætter fokus på tvangsfjernelse af børn, mens Susanne Bier markerer sig som serieinstruktør i ’The Undoing’ med Nicole Kidman og Hugh Grant i hovedrollerne. Vi guider dig til oktobers mest lovende streamingserier.
‘Ulven kommer’ fra venstre: Bjarne Henriksen, Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Christine Albeck Børge, Noah Storm Otto og Peter Plaugborg. (Foto: Marin Juul og Art Director: Line Durhuus Dahlström).

’Ulven kommer’

DR’s nye dramasatsning ‘Ulven kommer’ byder på dysfunktionelle familieforhold i sværvægtsklassen. 14-årige Holly (Flora Ofelia Hofman Lindahl) beskylder i en skolestil sin stedfar for grov vold. Det leder kommunalarbejder Lars Madsen (Bjarne Henriksen) på sit livs sværeste opgave, idet han skal mægle mellem de grådkvalte børn og forældre, mens han finder ud af, hvad der er op og ned i den forfærdelige sag.

Kan ses på DR fra 11. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Undoing’

Det ekstravagante power couple Grace Sachs og Jonathan Fraser (Nicole Kidman og Hugh Grant) og deres søn (Noah Jupe fra ‘Honey Boy’) er noget nær indbegrebet af den perfekte kernefamilie i Susanne Biers imødesete miniserie ‘The Undoing’, der også har danske Sofie Gråbøl i en bærende rolle.

En dag brister idyllen dog for Sachs, da hun finder ud af, at hendes elskede ikke er den, hun troede, han var, efter han på mystisk vis forsvinder i kølvandet på et brutalt mord…

Kan ses på HBO Nordic fra 26. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Haunting of Bly Manor’

Mike Flanagan, manden bag den neglebidende gyserserie ‘The Haunting of Hill House’, vender tilbage til Netflix med opfølgeren ‘The Haunting of Bly Manor’, som at dømme ud fra traileren bliver mindst lige så uhyggelig. Den nye serie kredser om en mystisk herregård, hvor de døde fortsat spøger og hjemsøger herregårdens stakkels beboere.

Kan ses på Netflix fra 9. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Mandalorian’ sæson 2

Er du, ligesom vores anmelder, helt oppe at ringe over første sæson af Disney+’s Star Wars-spinoff ‘The Mandalorian‘, kan du godt begynde at glæde dig. Seriens anden sæson kommer allerede næste måned, og den byder på et gensyn med dusørjægeren (Pedro Pascal), som i denne sæson skal fragte den nuttede Baby Yoda tilbage til sin hjemplanet.

Kan ses på Disney+ fra 30. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Beartown’

Et svensk landsbysamfund krakelerer, da den lokale ishockeystjerne bliver gjort til hovedmistænkt i en sag om et grimt overgreb. Det lille lokalsamfund nægter at tro på, at byens store ishockeyhåb er af en sådan støbning, så de anfægter den unge piges troværdighed.

‘Beartown’ vækker på den måde minder om den rystende ‘Unbelievable‘, hvor offeret også straks bliver mistænkeliggjort.

Kan ses på HBO Nordic fra 18. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Good Lord Bird’

Ethan Hawke spiller hovedrollen som den langskæggede abolitionist John Brown, som i 1850’ernes amerikanske slavesamfund adopterer den slavegjorte dreng med tilnavnet ‘Onion’ (Joshua Caleb Johnson) til sin hær af oprørske soldater.

‘The Good Lord Bird’ er baseret på historien om den sande John Brown, som i 1859 stod bag en berømt razzia på våbenkammeret i West Virginia med henblik på at indsamle våben til at mobilisere et stort slaveoprør.

Kan ses på HBO Nordic 5. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Cryptid’

En gruppe studerende er i Viaplays thrillerserie ‘Cryptid’ oppe imod en overnaturlig ond kraft, der som monstret i ‘Stranger Things’ lever af at skabe kaos og elendighed.

De studerende allierer sig med lokalbefolkningen for at finde frem til årsagen bag den række af forfærdelige, men uforklarlige hændelser, som i stigende grad hjemsøger det lille samfund. Eftersøgningen leder dem på en rejse, som viser sig at være langt mere rædselsvækkende, end de i deres vildeste fantasi kunne forestille sig.

Kan ses på Viaplay fra 30. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Emily in Paris’

Den unge amerikaner Emily (Lily Collins fra ‘Love, Rosie’) bliver bragt til hele verdens modehovedstad, Paris, for at bringe et friskt perspektiv på markedsføringen. Den opgave er dog lettere sagt end gjort for Emily, da franskmændene viser sig at være mere anderledes, og ja, også lidt mere besværlige end forventet…

Darren Star, som også stod bag ‘Sex and the City, er torvholder på serien.

Kan ses på Netflix 2. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Right Stuff’

Syv astronauter bliver udvalgt til et livsfarligt eksperiment: De skal teste rumfartøj med henblik på at sende en amerikaner ud i rummet i starten af 1960’erne. Et eksperiment, der enten efterlader dem i hele verdens rampelys eller på kirkegården.

‘The Right Stuff’ er baseret på Tom Wolfes bestseller af samme navn. Romanen er inspireret af de livstruende risici, astronauter tager i håbet om at skabe historiske milepæle.

Kan ses på Disney+ 15. oktober.

‘Social Distance’ (Foto: Netflix).

‘Social Distance’

Netflix har – som flere andre – forsøgt at bruge corona-restriktionerne til deres fordel. Det er der kommet antalogiserien ‘Social Distance ud af, der i hvert af seriens otte afsnit skildrer de følelsesmæssige konjunkturer af pandemiens absurde, tragikomiske realitet: At venner og bekendte henstilles til udelukkende at kommunikere sammen via en internetforbindelse.

Serien er lavet af ‘Orange Is the New Black’-skaber Jenji Kohan.

Kan ses på Netflix 15. oktober.

(Opdateret 4. oktober 9.15)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af