‘Druk’ vinder stor pris i England – Oscar-kursen er sat

‘Druk’ vinder stor pris i England – Oscar-kursen er sat
Mads Mikkelsen i 'Druk'.

I dag, mandag, peger det danske Oscar-udvalg på en shortlist på tre film, hvoraf den ene sidenhen vil blive valgt som årets danske Oscar-kandidat.

I år er processen dog nærmest omsonst, for med mindre udvalget stikker snablen dybt i kassen med euforiserende stoffer, bliver det Thomas Vinterbergs ‘Druk’, der skal repræsentere de rødhvide farver.

Det blev blot bekræftet yderligere i weekenden, da filmen med Mads Mikkelsen i hovedrollen vandt publikumsprisen for Bedste Film på den anerkendte BFI London Film Festival, der i år var en blandet digital og fysisk størrelse. Thomas Vinterberg takkede for prisen ved den virtuelle ceremoni.

Prisen til ‘Druk’ skal ses i lyset af, at andre af sæsonens mest roste film, som Miranda Julys ‘Kajillionaire’, Chloé Zhaos Oscar-favorit ‘Nomadland’, Regina Kings ‘One Night in Miami’, Steve McQueens ‘Lovers Rock’ og Pixars ‘Soul’ også var i spil.

Det var således ikke på en billig baggrund, at publikum foretrak Vinterbergs både sjove og bevægende film om midtvejskriser og alkohol, der også er blevet et stort biografhit herhjemme med indtil videre over 400.000 solgte billetter.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af