Seriemogulen Ryan Murphy stiller skarpt på en af de værste amerikanske mordere nogensinde i ny Netflix-serie

Seriemogulen Ryan Murphy stiller skarpt på en af de værste amerikanske mordere nogensinde i ny Netflix-serie
Serieskaber Ryan Murphy med skuespiller Sarah Paulson til Emmy Awards i 2016. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Netflix har givet seriemogulen Ryan Murphy grønt lys til en ny serie om en af de værste amerikanske seriemordere nogensinde: ’Monster: The Jeffrey Dahmer Story’.

Serien fortæller historien om den nekrofile, kannibalistiske voldtægtsmand og seriemorder Jeffrey Dahmer, der i 1991 blev arresteret med menneskehoveder på køl i sin lejlighed i Milwaukee. Dahmer dræbte i alt 17 mænd mellem 1978 og 1991, hvorpå han blev idømt 15 gange livsvarigt fængsel (937 år) efter at have indrømmet sig skyldig i blandt andet mord, kannibalisme og nekrofili. Dahmer blev dræbt i fængslet i 1994.

Ifølge Deadline kommer den nye serie – modsat tidligere værker om seriemorderen – til at blive fortalt fra ofrenes synspunkt. Serien »dykker dybt ned i politiets inkompetence og apati«, der tillod Dahmers årelange hærgen. Der forlyder endnu intet om, hvem der skal spille rollen som Dahmer, men ifølge Deadline skal Richard Jenkins (’The Shape of Water’) spille rollen som Dahmers far, Lionel.

’Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ kunne helt oplagt lyde som en serie, der slægter sig til Ryan Murphys ’American Crime Story’-univers. Murphy, der senest har hittet på Netflix med ’Gøgereden’-spinoff-serien ’Ratched’ og desuden har et væld af potente titler som ’Hollywood, ’Glee’ og ’Pose’ bag sig, skaber serien i samarbejde med sin hyppige samarbejdspartner Ian Brennan.

Ifølge Deadline går serien i produktion til januar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af