‘The Wire’s Dominic West skal spille Prins Charles i ‘The Crown’

‘The Wire’s Dominic West skal spille Prins Charles i ‘The Crown’
Dominic West til premiere på 'The Square' i Cannes. (Foto: Matthias Nareyek/Getty Images)

Når ‘The Crown’s femte og sjette sæson lander på Netflix (i en forhåbentlig coronafri fremtid) bliver det efter al sandsynlighed med ‘The Wire’-stjernen Dominic West i rollen som Prins Charles.

Det afslører kilder til Variety, om end kontrakten endnu ikke skulle være underskrevet.

Britiske West (som foruden ‘The Wire’ også har brilleret i ‘The Affair’ og overfor Claes Bang i ‘The Square’) overtager rollen fra kritikerroste Josh O’Connor, som har spillet Charles i sæson tre og den nyligt forestående sæson fire, der får premiere i næste måned.

Castingnyheden kommer i kølvandet på ‘The Crown’s gradvise fokusskift fra hovedpersonen Dronning Elizabeth til Charles og Dianas forhold fra ægteskabet i 1981 og frem til Dianas tragiske død i 1997. Prinsessen af Wales spilles af Emma Corrin i sæson fire, mens ‘Tenet’s Elizabeth Debicki tager over i sæson fem og seks.

Oscar-vinder Olivia Colman har spillet Elizabeth i sæson tre og fire, men bliver i femte og sjette runde afløst af Imelda Staunton (‘Harry Potter’s Dolores Umbridge!). Rollen som hendes mand, Prins Phillip, går fra Tobias Menzies til Jonathan Pryce (‘The Wife’), og som søster Magaret giver Helena Bonham Carter stafetten videre til Leslie Manville (‘The Phantom Thread’).

Men først kan vi altså nyde Colman, Menzies, Bonham Carter, O’Connor og Corrin i sæson fire, der dækker tidsperioden 1979 – 1990.

Alle afsnit lander på Netflix den 15. november.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af