‘Den næstsidste’ ligner ikke noget, vi har set i dansk film før – se teaseren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jonas Kærup Hjorts spillefilmdebut ‘Den næstsidste’, som får premiere til næste år, er efter alt at dømme en film, der går helt andre veje end dem, vi er vant til at se i de danske biografer.

I den klaustrofobiske teaser bliver vi inviteret med ind i en mystisk mørk labyrint, hvor en håndfuld karakterer ser forbløffende upåvirkede og passivt til, mens en stor mængde sand drysser ned fra loftet, som om bygningen er ved at krakelere.

Den officielle synopsis lyder:

»’Den næstsidste’ er en kafkask fortælling om en ubetydelig vandaflæser, der ankommer til en afsides bygning for at aflæse beboernes vandmålere. Inden han ved af det, befinder han sig indespærret i en uendelig labyrint af forhindringer. I forsøget på at slippe ud af bygningen vendes der op og ned på virkelighedsopfattelsen, rationalet og resterne af hans menneskelige eksistens«.

Joen Højerslev spiller hovedrollen som vandaflæseren. Hun får selskab af Joen Bille, Anne Fletting, Malene Melsen, Hanne Uldal, Ina-Miriam Rosenbaum og Stine Schrøder Jensen.

Jonas Kærup Hjort, der er uddannet ved Den Danske Filmskole i 2017, har både skrevet og instrueret filmen. Han har tidligere stået bag en række roste kortfilm, herunder afgangsfilmen ‘Om en måned’.

Hjorts film er en af de otte talentfilm, som CPH PIX har udtaget til årets særprogram. Filmen er desuden nomineret som bedste debutspillefilm ved Tallinn Black Nights Film Festival, som løber af stablen senere på måneden.

‘Den næstsidste’ får dansk biografpremiere i 2021.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af