Heath Ledger skulle have instrueret film over ’The Queen’s Gambit’

Heath Ledger skulle have instrueret film over ’The Queen’s Gambit’
Heath Ledger i 2006. (Foto: Carlo Allegri/Getty Images)

Heath Ledger, som i 2008 døde af en overdosis i en alder af blot 28 år, havde efter sigende store planer om at springe ud som instruktør.

Kort tid efter Ledgers tragiske bortgang kunne The Independent nemlig afsløre, at han i en længere periode havde arbejdet på en filmatisering af Walter Tevis roman ’The Queen’s Gambit’ fra 1983 i samarbejde med manuskriptforfatter Allan Shiach.

Ja, altså samme historie, som lige nu danner forlæg for Netflix’ hitserie ‘Dronningegambit’, der i længere tid har ligget i toppen over de mest populære titler på tjenesten.

Historien udspiller sig i midten af 1950-60’erne og handler den forældreløse skakspiller Beth Harmon, der stræber efter at blive en af verdens bedste skaksspillere, mens hun kæmper med traumer og misbrug.

Og ifølge Shiach havde den Oscar-vindende skuespiller store ambitioner med sin instruktørdebut:

»Han brændte for det. Han var en intens, interesseret ung mand, og jeg blev straks tiltrukket af ham«, lød det fra Shiach på daværende tidspunkt. »Vi talte og talte om projektet over telefon, og så kom vi til sidst til at mødes over det i løbet af hans sidste år«.

Projektet blev lagt på hylden efter Ledgers død, indtil Shiach tilsluttede sig Scott Frank, hvorefter de sammen skabte den Netflix-aktuelle miniserie.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af