Ian McKellen, Martin Freeman og flere fra ‘Ringenes herre’ søger fans’ hjælp til at redde Tolkiens hjem

Ian McKellen, Martin Freeman og flere fra ‘Ringenes herre’ søger fans’ hjælp til at redde Tolkiens hjem

I går blev en ny fundraiser-kampagne kaldet Project Northmoor skudt i gang, og målet er at opkøbe ‘Ringenes Herre’-forfatter J.R.R. Tolkiens gamle bolig for at skabe et offentligt litteraturcenter dedikeret til hans populære fantasyunivers.

I en video på projektets website (og nederst i denne artikel) medvirker en masse aktører, som på forskellig vis har været med til at udbygge ‘Ringenes herre’-franchisen. Blandt andre skuespillerne Ian McKellen, Martin Freeman og John Rhys-Davies (aka Gandalf, Bilbo og Gimli) er med til at opfordre verdens Tolkien-fans til at give donationer.

J.R.R. Tolkien boede i huset på Northmoor Road i North Oxford fra 1930 til 1947, og det var her, han skrev ‘Hobitten’. Nu er forfatterens gamle hus til salg, hvorfor projektets aktører ser det som en oplagt mulighed for at skabe et offentligt samlingspunkt for Tolkien-fans og kreative sjæle.

»Utroligt nok, når man tænker på hans indflydelse, er der ikke noget center dedikeret til Tolkien nogen steder i verden«, siger Rhys-Davies i videoen. »Visionen er at lave Tolkiens hus om til et litteraturcentrum, som vil inspirere nye generationer af forfattere, kunstnere og filmskabere i mange år fremover«.

Project Northmoor skal bruge mindst 4 millioner pund (næsten 33 millioner kroner) til at købe ejendommen, og yderligere donationsbeløv vil blive brugt til at istandsætte huset og haven.

Se videoen herunder.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af