Lars von Trier fortæller om den nye sæson af ‘Riget’ i stort interview: »Det er dårlig smag«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tidligere på måneden blev det endelig udmeldt, at Lars von Trier vender tilbage til ‘Riget’ med en tredje og sidste sæson, der går i optagelse næste år.

Nu fortæller Trier for første gang om den nye sæson i et stort interview med Louisiana Channel, der går bag om instruktørens virke og inspirationer.

Om tredje sæson af ‘Riget’ siger Trier: »Der er al mulig bad taste og splat. Der er det hele. Det er dårlig smag. Det er ret vigtigt for mig«. »Den brede smag er for mig den dårlige«, fortsætter instruktøren.

Interviewet går særligt ind i Triers literære forbilleder som Thomas Mann og Marcel Proust, men den danske provokatør fortæller også om sit forhold til David Lynch, hvis ‘Twin Peaks’ var en udtalt inspiration bag ‘Riget’.

Og faktisk blev den danske instruktør tilbudt en time i audiens hos den amerikanske mesterinstruktør. Han endte dog med at gemme sig under et skrivebord i et tilstødende lokale, da Lynch var i selskab med nogle jakkesætsklædte folk, der så »fuldstændig Jehovas Vidner-agtige ud« – en kombination, instruktøren simpelthen ikke kunne snuppe.

Og så taler Trier også om tidens politiske korrekthed, som han kalder »det farligste, man kan forestille sig«, mens han også opfordrer sine kollegaer til flere filmiske eksperimenter:

»Den måde, jeg har gjort det på, har været lystpræget. Jeg har taget en genre og vredet den og ladet den modsige sig selv. Det er min lille tankefabrik. Jeg skal ikke kunne sige, at jeg ændret noget, men jeg har forsøgt at lave en genre, som er en blanding af naturalisme og surrealisme, kan man sige«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af