To danske dokumentarfilm udtaget til Sundance-festivalen – den ene i prestigefyldt åbningsposition

To danske dokumentarfilm udtaget til Sundance-festivalen – den ene i prestigefyldt åbningsposition
'Flugt'. (Foto: Sun Creature Studios, Final Cut for Real)

Den store Sundance-festival er traditionelt der, hvor en række af det kommende års mest prominente dokumentarfilm får verdenspremiere, og derfor er det både glædeligt og opsigtsvækkende, at to danske af slagsen er udtaget til næste års festival med start i januar.

Det drejer sig om Jonas Poher Rasmussens ‘Flugt’ (‘Flee’) og Camilla Nielssons ‘President’, begge produceret af det danske selskab Final Cut for Real, der særligt er kendt for Joshua Oppenheimers ‘The Act of Killing’ og ‘The Look of Silence’.

‘Flugt’ er en animeret dokumentarfilm, hvor instruktøren får sin gamle ven Amin, der har afghanske rødder og er homoseksuel, til for første gang at fortælle sin historie. Den var også udtaget til den aflyste Cannes-festival.

‘President’ handler om valget i Zimbabwe i 2018, det første demokratiske valg efter militærkuppet mod Robert Mugabe.

Sundance Film Festival 2021 kommer i en coronedecimeret udgave med blot 70 film, hvilket gør det endnu flottere, at de to danske titler har presset sig gennem nåleøjet. Festivalen, der starter 28. januar, vil være en blanding af en fysisk og digital event.

‘Flugt’ har tilmed æren af at åbne det internationale dokumentarprogram, og man kunne således sagtens se for sig, at den vil kunne triumfere videre mod adskillige udmærkelser, måske endda Oscar-showet i 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af