Billie Holiday vækkes til live i Oscar-tippet racedrama med stortalent i front – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den Gammy-nominerede Andra Day står overfor et brag af en spillefilmsdebut som sangikonet Billie Holiday i Lee Daniels’ racedrama ‘The United States vs. Billie Holiday.

Paramount-produktionen var oprindeligt tiltænkt en amerikansk biografpremiere forud for Oscar-ræset, men i lighed med utallige andre corona-ramte titler i disse tider, får filmen nu i stedet liv på streaming. Hulu (tjenesten bag ‘The Handmaid’s Tale’) har således købt værket, og Oscar-ambitionerne er ikke blevet mindre af den grund – hvorfor særligt Andra Day tippes til en nominering for Bedste kvindelige hovedrolle.

‘The United States vs. Billie Holiday handler om de amerikanske myndigheders krig mod stoffer i 1940’erne, hvor Holiday blev arresteret for et heftigt kokainmisbrug og, endnu mere vigtigt for det racistiske politiske system, sine stærke protestsange om sortes rettigheder. Heriblandt særligt ‘Strange Fruit’, hvis tekst handler om lynching:

»Southern trees bear a strange fruit
Blood on the leaves and blood at the root
Black bodies swingin’ in the Southern breeze
Strange fruit hangin’ from the poplar tree
«

Med på rollelisten er også Garrett Hedlund (‘Mudbound’) og Travente Rhodes (‘Moonlight’). Instruktør Lee Daniels har tidligere stået bag film som Oscar-nominerede ‘Precious’, ‘Monster’s Ball’ (som Halle Berry vandt sin Oscar for), og den dybt polariserende sydstatsthriller ‘The Paperboy’ med Matthew McConaughey og Zac Efron.

Herhjemme får ‘The United States vs. Billie Holiday biografpremiere 22. april. Om corona-guderne ellers vil det.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af