Dansk film skal fejres: Se lørdagens Robert-show her

Dansk film skal fejres: Se lørdagens Robert-show her
'Retfærdighedens ryttere'. (Foto: Rolf Konow)

Årets Robert-pris – dansk films svar på Oscar – er som så mange andre ramt af covid-19-restriktionerne, og derfor vil showet i år foregå virtuelt.

Det ændrer dog ikke på, at man som tidligere år kan følge med hjemmefra, når uddelingen sætter i gang lørdag aften kl. 19, og du kan følge med via en live-stream lige her:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Filmjournalist Søren Høy er vært i studiet, som binder overrækkelsen sammen, og her får han besøg af blandt andre Christian Tafdrup, producer Lina Flint Marijana Jankovic, Zaki Youssef, Mette Heeno og filmfotograf Marcel Zyskind.

Konkurrencen er stor i de forskellige kategorier, ikke mindst i hovedkategorien for Årets danske spillefilm, hvor feltet består af fem stærke bejlere: ’Retfærdighedens Ryttere’, ’Vores mand i Amerika’, ’Druk’, ’Shorta’ og ’En helt almindelig familie’.

Netop ’Druk’ og ’Retfærdighedens Ryttere’ er topscorere med henholdsvis 12 og 15 nomineringer, og Mads Mikkelsen er således nomineret for begge film. På seriefronten skal DR’s ‘Ulven kommer’ duellere mod blandt andre TV 2’s ‘Efterforskningen’.

Den komplette liste med alle de nominerede til årets Robert kan ses her.

Robert uddeles af Det Danske Filmakademi, hvis medlemmer selv er udøvende i den danske filmbranche.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af