Danske ‘Flugt’ vinder hovedpris på den prestigefyldte Sundance-festival

Danske ‘Flugt’ vinder hovedpris på den prestigefyldte Sundance-festival
'Flugt'. (Foto: Final Cut for Real)

Forleden kunne vi berette, at Jonas Poher Rasmussens danske ‘Flugt’ fik en bragende flot modtagelse af de internationale anmeldere efter verdenspremieren på Sundance-festivalen sidste uge.

Og nu er filmens Sundance-succes total: Den animerede dokumentar har vundet hovedprisen i festivalens internationale konkurrence: Grand Jury-prisen i kategorien World Cinema Documentary.

I filmen får instruktøren sin gamle skolekammerat Amin, der har afghanske rødder og er homoseksuel, til for første gang at fortælle sin historie, og jeg kan skrive under på, at resultatet er mesterligt.

Sundance-prisen giver store løfter om filmens fremtidige liv, blandt andet frem mod Oscar i 2022. Og ‘Flugt’ var ikke den eneste film, der fik medvind fra Sundance-juryerne. Den anden danske dokumentar på festivalen, Camilla Nielssons ‘President’ om præsidentvalg i Zimbabwe, løb således med den såkaldte Special Jury Award in Verite Filmmaking.

Den helt store Sundance-titel var dog Sian Heders ‘Coda’, der blev købt for en rekordsum af Apple under festivalen, og hvis gennembrud kulminerende i absolutte toppriser i form af både publikums, Grand Jury-, instruktør- og ensembleprisen i kategorien US Dramatic.

Filmen handler om en pige, der er den eneste, der kan høre i en ellers døv familie.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af