Der er både idealisme og en bagtanke, når Netflix lægger ‘The Trial of the Chicago 7’ ud gratis på Youtube

Der er både idealisme og en bagtanke, når Netflix lægger ‘The Trial of the Chicago 7’ ud gratis på Youtube
'The Trial of the Chicago 7' på Netflix. (Foto: Netflix)

Netflix lægger Aaron Sorkins ‘The Trial of Chicago 7’ gratis ud på tjenestens Youtube-kanal i 48 timer fra fredag morgen klokken 9.

Filmen om de anti-Vietnam-demonstranter, der urimeligt blev sat på anklagebænken i Chicago i 1968, har kapaciteter som Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Yahya Abdul-Mateen II, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt, Frank Langella og Jeremy Strong på rollelisten.

Og Sorkin siger i en udtalelse, at den gratis lancering sker i anledning af retssagens 51 års-jubilæum og for at »huske de ægte patrioter, der inspirerede en generation – faktisk, generationer – til at indtage gaderne og opretholde fundamentet i den amerikanske forfatning, sammen med de modige stemmer, der fortsætter med at gøre det i dag. Det er vores ære at dele deres historie med verden«.

Disse idealistiske visioner er sikkert ganske rigtige, men der er nu også et mindre ædelt motiv bag, at Netflix nu lægger filmen ud til gratis skue i et par døgn: ‘The Trial of the Chicago 7’ er nemlig streamingtjenestens bedste kort i det aktuelle Oscar-kapløb, hvor den er i spil til adskillige nomineringer og lige nu ligner den eneste reelle udfordrer til ‘Nomadland’ i kampen om prisen for Bedste Film.

Oscar-kampagnerne er i fuld gang op til, at akademiet afgiver stemmerne fra 5.-10. marts (nomineringerne offentliggøres 15. marts), og det nye initiativ er utvivlsomt et led i bestræbelsen efter at skabe synlighed om filmen og dens kulturelle og samfundsmæssige betydning.

Uanset hensigterne er det dog gode nyheder for alle uden et Netflix-abonnement. Hvis der er nogen tilbage?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af