Julie Zangenberg svarer tilbage på nedværdigende kommentarer fra dansk serieskaber

Julie Zangenberg svarer tilbage på nedværdigende kommentarer fra dansk serieskaber
Julie Zangenberg som gameren Sandra i 'GG Horsens'. (Foto: PR.)

Den kontroversielle sag, der involverer ’GG Horsens’-skaber Morten Urup og skuespiller Julie Zangenberg, og som strækker sig tilbage til juli sidste år, har taget en ny drejning.

Sagen bygger på Urups alt andet end flatterende kommentarer om Zangenberg, efter hun forlod serien før sæson 2. Her omtalte Urup hende, i forbindelse med en medvirken i podcasten ‘De danske Guardians’, blandt andet som »koen over alle køer« og »en diva, der tænker højt om sig selv«.

En bid af Urups sviner lød således:

»Jeg bliver også sådan lidt provokeret af hende her Zangenberg – denne her ko – der sidder her og spiller fucking fandango og sidder og tænker: ‘Nå, okay, hvis det er, du ikke vil gøre det på min måde, må din serie brænde i helvede’. Hvad er det for noget sindssygt noget at gøre? Det er jo sindssygt at gøre. Det er der jo ingen, der gør. Det er det mest uprofessionelle, man kan gøre i hele verden«, sagde Morten Urup i podcasten sidste år.

Julie Zangenberg havde ellers ikke havde tænkt sig at deltage i et offentligt skænderi, men har nu ifølge BT involveret sine advokater. Og til avisen siger hun:

»(…) Jeg tror, at de fleste kan regne sig frem til, at en mand, der vælger at gå ud og kalde en ung kvinde, der har sagt nej til ham – for det er jo basically det, der er sket – for en ‘køernes ko’ og ‘en kæmpediva’, og hvad der ellers er blevet udtalt, har gjort det for at få opmærksomhed om sit eget projekt, som jeg ikke er en del af længere. Jeg synes, det taler for sig selv«.

En anden grund til Urups vredesudbrud var, at Zangenberg angiveligt krævede, at hendes bedste ven fik jobbet som fotograf på serien. Men her mener Zangenberg modsat, fortæller hun til BT, at vennen allerede var blevet lovet fotografstillingen, efter han også var ansat som fotograf på første sæson.

I webseriens anden sæson blev Zangenbergs manglende medvirken kommenteret direkte på. Her blev hendes daværende karakter Sandra, som var medlem af seriens fiktive e-sportshold, omtalt som en »kæmpe so« og »soen over alle søerne« af en karakter spillet af Christian Fuhlendorff. Miri Ann Beuschel overtog pladsen som seriens primære hovedrolle.

Urup udtaler til BT, at der ikke var noget ondt i fremstillingen i serien, men til avisen slår Zangenberg fast:

»Jeg tror godt, folk kan forestille sig, at når en mand udtaler sig sådan om kvinder – så har der nok også været nogle andre episoder, som har gjort, at jeg har sagt nej til at arbejde sammen med sådan en mand«.

Seriens første sæson modtog to stjerner fra vores anmelder, som konkluderede at Morten Urup havde »bedrevet endnu en stjernespækket streamingserie til unge, der er så tilpas dum, at det næsten er sjovt«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af