Woody Allen udtaler sig i hårde vendinger om HBO-dokumentaren ‘Allen v. Farrow’

Woody Allen udtaler sig i hårde vendinger om HBO-dokumentaren ‘Allen v. Farrow’
Woody Allen. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

I dag har HBO Nordic premiere på den nye dokumentarserie ‘Allen v. Farrow’, som genrejser en allerede omtalt misbruganklage mod Woody Allen, der i lyset af MeToo-bølgen har bragt instruktørens karriere i modvind.

I 90’erne beskyldte instruktørens daværende kæreste Mia Farrow ham således for at have begået et seksuelt overgreb på adoptivdatteren Dylan Farrow, hvilket ledte til to officielle undersøgelser af sagen, der dog blev afvist ved retten i to forskellige stater grundet manglende bevisførelse.

i ‘Allen v. Farrow’ interviewes både Mia Farrow og Dylan Farrow samt broren Ronan Farrow, som også var med til at forny fokus på overgrebsanklagen i nyere tid. Den anklagede hovedperson medvirker omvendt slet ikke i dokumentarserien.

Nu udtaler Woody Allen og hustruen Soon-Yi Previn sig imidlertid om HBO-serien i en skriftlig udtalelse til The Hollywood Reporter. Soon-Yi Previn og hendes forhold til Allen omtales også i ‘Allen v. Farrow’, idet hun er Mia Farrows adoptivdatter.

»Disse dokumentarister har ingen interesse i sandheden. I stedet bruger de år på i al hemmeligt at samarbejde med Farrow-familien og deres støtter for at sammensætte et angreb gennemhullet af usandheder«, skriver parret om seriens instruktører Kirby Dick og Amy Ziering, der tidligere har fokuseret på andre overgrebshistorier i for eksempel ‘On The Record’ og ‘Voldtaget af elitens sønner’.

Woody Allen og Soon-Yi Previn til premiere på Allens ‘Cafe Society’ i Cannes i 2016. (Foto: Getty Images)

»Woody og Soon-Yi blev kontaktet for mindre end to måneder siden og blev kun givet få dage ’til at svare’. Selvfølgelig afslog de at gøre det«, fortsætter udtalelsen.

»Som det har været kendt i årtier, er disse beskyldninger kategorisk usande. Flere agenturer undersøgte dem på daværende tidspunkt og fandt ud af, at hvad end Dylan Farrow måtte være blevet overbevist om, fandt der aldrig nogen sinde noget overgreb sted. Det er desværre ikke overraskende, at netværket, som viser dette, er HBO – som har en igangværende produktionsaftale og forretningsrelation med Ronan Farrow. Selvom dette sløsede sensationsværk nok tilegner sig opmærksomhed, ændrer det ikke på kendsgerningerne«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af