Årets Oscar-favorit kommer på Disney+ slut-april – uanset biografåbning

Årets Oscar-favorit kommer på Disney+ slut-april – uanset biografåbning
Frances McDormand i 'Nomadland'.

Mens biografåret 2021 bliver kortere og kortere, for hver nedlukningsdag der går, får distributørerne flere og flere grå hår i manken, mens de spekulerer over, hvad de skal stille op med deres film.

Skal man smide filmene ud, så snart biograferne åbner, skal man udskyde til 2022, skal man gå streamingvejen, eller skal man forsøge sig med en kombination?

Nu står det klart, at årets helt store favorit til at vinde Oscar’en for Bedste Film, Chloé Zhaos ‘Nomadland’, får premiere på Disney+ 30. april, uanset om biograferne er åbne eller ej. Samtidig lyder det, at den vil få premiere i biograferne, så snart de åbner, og derfor er der stadig mulighed for, at biografpremieren kommer før den digitale premiere, om end det såkaldte vindue – den tid, der normalt går fra biograf til streaming – i så fald vil være særdeles kort.

‘Nomadland’ vil indgå som en del af det almindelige Disney+-abonnement og således ikke koste ekstra som den aktuelle Disney-film ‘Raya og den sidste drage’.

Når det lige er Disney+, filmen om Frances McDormands amerikanske nomade får premiere på, skyldes det, at filmen kommer fra Searchlight Pictures, som er ejet af Disney.

Med tilføjelsen af underbrandet Star på Disney+ kan Searchlight Pictures-titler nu lanceres på den danske version af tjenesten, og der er ingen tvivl om, at ‘Nomadland’ – særligt hvis den vinder en Oscar i slutningen af april – vil være et tilløbsstykke for seere, der ellers endnu ikke har købt ind på Disney+’s familiemindede profil.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af