CPH:DOX løfter sløret for hele årets program – fra Joaquin Phoenix-produceret grisefilm til eksplosiv cover up

CPH:DOX løfter sløret for hele årets program – fra Joaquin Phoenix-produceret grisefilm til eksplosiv cover up
'The Dissident' fra Oscar-vinderen Bryan Fogel er en af mange stærkt imødesete film på CPH:DOX. (Foto: PR)

CPH:DOX er klar med det fulde program til årets festival, der løber fra 21. april til 12. maj.

Udover det imponerende konkurrenceprogram, der tæller en række imødesete danske dokumentarfilm, er festivalen nu klar med endnu en række højprofilerede, internationale titler.

Du kan blandt andet se frem til den roste grisefilm ‘Gunda’, der er executive produceret af ingen ringere end Joaquin Phoenix. Filmen er blevet rost til skyerne over hele verden for sin dyreaktivistiske fortælling om grisen Gunda og dens dagligdag på en gård.

Den eksplosive thriller ‘The Dissident’ fra Oscar-vinderen Bryan Fogel (‘Icarus’) er også en af mange storhypede film på programmet. Filmen undersøger mordet på Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi og afdækker et globalt cover up af kaliber.

Også på programmet er nye film fra nogle af dokumentargenrens vægtigste auteurs: Du kan blandt andet opleve Errol Morris’ nye film ‘My Psychedelic Love Story’, der fortsætter instruktørens undersøgelse af CIA’s eksperimenter med LSD, som man også så i Netflix-serien ‘Wormwood’. Frederick Wiseman er aktuel med ‘City Hall’, der undersøger slagsiderne af amerikansk demokrati på rådhuset i Boston, og den italienske auteur Gianfranco Rosi (‘Havet brænder’) har premiere på sin nyeste film, ‘Notturno’ om livet i det krigsramte Mellemøsten.

Festivaldirektør Tine Fischer udtaler i en pressemeddelelse: »Vi har glædet os til at præsentere årets program, for selvom vi den seneste tid har måtte tackle mange udfordringer og benspænd affødt af corona, er vi nu klar til at vise en lang række fantastiske dokumentarfilm fra hele verden. Instruktørerne har ikke siddet stille i det forgangne år, og filmprogrammet er derfor uhyre aktuelt med film om børn i syriske flygtningelejre, corona-krisens udspring i Wuhan og bagsiden af den nye platform-baserede kapitalisme«.

CPH:DOX løber af stablen virtuelt fra 21. april til 5. maj. Fra 6.-12. maj vises udvalgte film i københavnske biografer. Se det fulde program HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af