’Space Jam 2’ gør op med seksualisering af kanin – og dropper kontroversielt stinkdyr

’Space Jam 2’ gør op med seksualisering af kanin – og dropper kontroversielt stinkdyr
Snurre Snup og Lola Bunny i 'Space Jam' (1996). (Foto: PR)

De fleste der har set kultfilmen ’Space Jam’ fra 1996 vil formentligt huske karakteren Lola Bunny, som Snurre Snup med det samme faldt pladask for. I filmen er Lola, til trods for at hun er en kanin og medvirker i en tegnefilm for børn, stærkt seksualiseret.

På opfølgeren ‘Space Jam: A New Legacy’ er Malcolm D. Lee er ny mand bag kameraet, og han har ændret radikalt på Lola Bunnys fremtoning, mens han samtidig minder om, at filmen først og fremmest er en familiefilm.

»Lola var ikke politisk korrekt (i originalen, red.). Den er en børnefilm, så hvorfor har hun en mavebluse på? Det virkede bare unødvendigt, men så igen, det er jo set så mange gange før i tegnefilm«, siger han til Entertainment Weekly og fortsætter:

»Det er 2021. Det er vigtigt at reflektere over autenticiteten af de stærke og handlekraftige kvindelige karakterer. (…) Så vi ændrede en masse ting, ikke kun hendes udseende, som for eksempel at sikre den rette længde på hendes shorts og gøre hende feminin uden at objektivisere hende, men også give hende en rigtig stemme«, siger han.

Reaktionerne er mildest talt mærkværdige, da nogle fans er blevet decideret forargede over karakterændringen:

Men det er ikke kun Lola Bunny eller det faktum, at LeBron James tager over for Michael Jordan i filmens hovedrolle, der trækker overskrifter.

En anden Looney Toons-karakter, stinkdyret Pepé Le Pew, er nemlig blevet skrevet helt ud af filmen.

Ifølge The Hollywood Reporter blev Le Pew faktisk skrottet for et år siden i forbindelse med arbejdet på ’Space Jam 2′. Det var dog først i forbindelse med et debatindlæg i New York Times, der problematiserede Le Pew og adskillige andre tegneseriefigurer, at fravalget af Le Pew blev offentligt kendt.

Le Pew blev i indlægget fremhævet som en tegneseriefigur, der er med til at normalisere voldtægtskultur. Derfor er han altså ikke med i den allerede skandaleombruste ’Space Jam: A New Legacy’, der efter planen får premiere den 16. juli i år.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af