Armie Hammer ligner en færdig mand i Hollywood – hvad pokker skete der?

Siden januar er ’Call Me By Your Name’-stjernen Armie Hammers karriere gået spektakulært op i sømmene i kølvandet på en strøm af krænkelsesanklager. Hvordan gik det til? Vi giver dig overblikket over Hammer-skandalens bizarre forløb.
Armie Hammer ligner en færdig mand i Hollywood – hvad pokker skete der?
Lily James som Mrs. de Winter og Armie Hammer som Maxim de Winter i 'Rebecca'. (Foto: KERRY BROWN/NETFLIX)

Armie Hammer, et manipulerende sexmonster … ?

Hammer, som charmede os og Timothée Chalamet i gulvet i ’Call Me By Your Name’? Hammer, som for få år siden kritiserede krænkelsesanklagede Casey Affleck i skarpe vendinger? Hammer, som ligner en oldschool-filmstjerne af Gary Cooper-skolen?

Jep, dén Armie Hammer.

Hvad der midt i januar startede som et syret internetrygte om Hammers »kannibalistiske lyster«, har i månederne siden hastigt udviklet sig til en skandale af karriereknusende proportioner for skuespilleren, der brød igennem i David Finchers ’The Social Network’ i 2010.

Ekskærester har fortalt om stjernens »uhyggelige« væremåde og stofmisbrug, avisen The Daily Mail har opsnappet kontroversielle posts og videoer fra skuespillerens »hemmelige Insta-konto«, filmprojekter er skrottet, og ekskonen Elizabeth Chambers er »heartbroken«.  

Armie Hammer og ekskonen Elizabeth Chambers. (Foto: David Livingston/Getty Images)

Men det er voldtægtsanklagen fra slut-marts, der efter al sandsynlighed har slået det sidste søm i karrierekisten for skuespilleren, der havde etableret sig som en af Hollywoods mest eftertragtede leading men.

Vi forsøger her at danne os et overblik sagens uskønne forløb.

Juli 2020: Skilsmisse afføder utroskabsrygter

Armie Hammers hustru og mor til hans to børn, Elizabeth Chambers, anmoder om skilsmisse efter 10 års ægteskab og 13 års forhold i alt. Chambers annoncerer også bruddet på Instagram:

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nyheden kommer som en overraskelse, idet Chambers blot to måneder forinden hyldede parrets kærlighed i et romantisk 10-års-bryllupsdags-opslag:

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Armie Hammer fortæller til GQ, at spændingerne opstod, da familien tilbragte corona-lockdown på Cayman-øerne:

»Det var en meget kompliceret, intens situation med store personligheder lukket inde på meget lidt plads … Jeg har aldrig skullet håndtere sådan noget før i hele mit liv, og jeg havde ikke værktøjerne til det. Jeg tror ikke, at jeg klarede det synderligt godt. Helt ærligt, så tror jeg, at jeg var lige ved at blive sindssyg«.

På Twitter rygtes det, at Hammer midt under lockdown besluttede sig for at flyve til USA og få luft. Her kontaktede han en kvinde, han havde haft en affære med. Chambers skilsmissebegæring tikkede ind kort efter. Dén historie bakkes op i stor artikel i Vanity Fair i marts i år, hvor det også lyder, at Hammer ved en fejl kom til at sende sin hustru beskeder, der var tiltænkt en elskerinde.

Januar i år: Insta-læk starter lavine

Instagram-brugeren @houseofeffie, som kun identificerer sig som ’Effie’, poster en række screenshots af DM’s, som Armie Hammer angiveligt har sendt til forskellige kvinder mellem 2016 og 2020.

I beskederne beskriver skuespilleren (hvis det er ham) blandt andet, at han er »100 procent kannibal«, at han har lyst til at »æde« den ene kvinde, og at han vil »fange« hende og »kaste mig over dig, hvis du prøvede at gå fra mig«.

I @houseofeffies highlights skriver den anonyme administrator et statement:

»Kvinder har henvendt sig til mig med deres affærehistorier, mens vi snakkede overvældede af sorg i dage og nætter uden at sove eller spise. Nogle endte på skadestuen (som følge af Armie Hammers behandling af dem, red.). Vi besluttede os sammen for, at vi bliver nødt til at tale åbent om, hvordan vi blev behandlet af ham, og hvordan kvinder i 2020 blev behandlet af ham. Vi kan ikke tillade, at flere kvinder fremover skal udsættes for, hvad vi er gået igennem«.

Timothee Chalamet og Armie Hammer. (Foto: Joe Scarnici/Getty Images)

Farvel til Jlo-komedie: Hammer trækker sig fra den romantiske komedie ‘Shotgun Wedding’ med Jennifer Lopez, hvis optagelser skulle være skudt i gang i foråret. Til The Hollywood Reporter siger skuespilleren:

»Jeg vil ikke kommentere på de her bullshit-påstande, men i lyset af de ondskabsfulde og falske onlineangreb kan jeg ikke med god samvittighed forlade mine børn i fire måneder for at optage en film i den Dominikanske Republik. Produktionsselskabet Lionsgate støtter mig i min beslutning, og det er jeg taknemmelig for«.

’Godfather’-serie droppes: Hammer trækker sig fra rollen i Paramounts kommende serie ’The Offer’ om tilblivelsen af ’The Godfather’.

Hemmelig Insta-konto ser dagens lys: Den britiske avis The Daily Mail smider endnu en bombe under Hammers karriere, da de afdækker, hvad der angiveligt er skuespillerens hemmelige Instagram-konto under navnet @el_destructo_86.

På profilen finder The Daily Mail en video af en lingeriklædt kvinde på alle fire med røde mærker efter slag på balderne. Under opslaget skriver Hammer:  

»Okay … min eks (af gode grunde) kone nægter at komme tilbage til Amerika med mine børn. Så jeg bliver nødt til at tage tilbage til Cayman … hvilket er noget lort. Bortset fra, at der er et par plusser. Som at knalde Ms Cayman igen, mens jeg er dernede«.

Referencen »Ms Cayman« får komiteen bag skønhedskonkurrencen Miss Cayman Islands Universe til at udsende en erklæring, hvori de understreger, at kvinden i videoen ikke er den officielle Ms. Cayman, og at de er »rystede«.

I et statement sendt til US Weekly undskylder Hammer for opslaget – og bekræfter dermed samtidig, at profilen er hans:

»Jeg vil gerne understrege, at personen i min video, der blev stjålet fra min private Instagram, ikke er Miss Cayman. Jeg er oprigtigt ked af den forvirring, mit fjollede forsøg på at være morsom har forårsaget. Mine varmeste tanker til Miss Cayman, som jeg ikke kender, og til hele organisationen, eftersom jeg ikke havde nogen hensigter om at antyde, at kvinden rent faktisk var Miss Cayman«.

I et andet opslag på @el_destructo_86 har Hammer taget et screenshot af, hvad der ligner et officielt dokument om, at skuespilleren skal fremvise en negativ stoftest for at få lov til at se sine børn.

»All clean bitches«, skriver Hammer og tilføjer, at han ellers havde både »DMT og benzo« i sin urin, da han tog testen. »Men hvem har ikke det«.

Et opslag fra Hammers hemmelige Insta-konto. (Foto: The Daily Mail)

»Skilsmisse er så sjovt. Ikke lige så sjovt som at tage stoffer. Men hvad er det«, lyder det fra skuespilleren.

The Daily Mail deler også opslag, hvor Hammer sniffer hvidt pulver fra en vens hånd, og et, hvor skuespilleren drikker øl, mens han kører bil.

Armie Hammer i ‘Call Me By Your Name’.

Tre ekskærester står frem: Journalisten Jessica Ciencin Henriquez, som sidste år kort datede Hammer efter hans skilsmisse, skriver på Twitter, at de lækkede DM’s på @Houseofeffie er ægte, og at vi »burde overveje, hvad det er for en kultur, vi lever i, hvor man lader tvivlen komme krænkere til gode i stedet for ofrene«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

App-skaberen Courtney Vucekovich bag firmaet Flashd giver et interview til New York Post om sit forhold til Hammer, der også udspillede sig i 2020. Vucekovich udtaler blandt andet, at Hammer havde været fantastisk charmerende i starten af forholdet (»han har en enorm udstråling, og han ved det, og han bruger den«), men at han drak og tog store mængder stoffer, fik hende til at udføre BDSM-»lege«, hun ikke havde det godt med, og at hun tjekkede sig selv ind på en klinik for PTSD efter at have slået op med skuespilleren:

»Han sagde, at han ville brække mit ribben og grille det og spise det. Han sagde ting som, ’Jeg vil tage en bid af dig’. Hvis jeg havde en rift på hånden, kunne han finde på at suge på den eller slikke den«.

Vucekovich fortæller endvidere, at Hammer er »en af de mest ødelagte personer«, hun har mødt:

»Han får dig til at få ondt af ham, og det er virkelig uhyggeligt og gør, at du bliver hos ham. Han har brug for dig. Det er et fuldtidsjob at være sammen med ham. Man drukner i et sort hul, mens man prøver at holde hovedet oven vande«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Modellen Paige Lorenze giver et interview til E! Entertainment, hvor hun fortæller, at Hammer kontaktede hende på Instagram i 2019. Parret begyndte at date året efter, og ifølge Lorenze introducerede Hammer også hende til BDSM:

»Der er åbenbart en traditionel ting inden for BDSM, der kaldes ’high protocol night’, hvor man skal møde på et særligt tidspunkt, og der er særlige regler og sådan noget. Under vores første ’high protocol night’, som han kaldte det, havde jeg mange smerter og syntes, det var uhyggeligt, men jeg tænkte, at det var en del af det … Han havde instrumenter og brugte sine hænder og bed mig over hele kroppen«.

Lorenze understreger, at sexakterne var samtykkebaserede, men at hun var utilpas undervejs og til sidst slog op med skuespilleren, fordi Hammer var voldsomt »kontrollerende« og »uhyggelig«.

Hun beskriver, at hun inden da nåede at møde Hammers forældre – »de er virkelig søde mennesker. Meget kristne, meget traditionelle mennesker« – og at skuespileren ofte talte om, hvor højt han elskede sine børn.

Armie Hammer. (Foto: Rich Polk/Getty Images)

Gamle Hammer-citater finkæmmes: Internettet dykker til ingens overraskelse ned i ældre Hammer-interviews og graver diverse måske-inkriminerende ‘guldkorn’ frem. Som dette fra et Playboy-interview tilbage i 2013, hvor skuespilleren kommer ind på sine seksuelle præferencer:

»Jeg plejede at elske at tage fat om halsen og håret og alt det der. Men så bliver man gift, og ens seksuelle appetit ændrer sig. Og her mener jeg til det bedre – det er ikke, fordi jeg lider eller noget. Men man kan ikke rigtigt hive sin kone i håret. Der kommer et punkt, hvor man siger, ’Jeg respekterer dig for meget til at gøre de her ting, som jeg har lyst til’«.

I et senere interview med samme magasin bedyrede Hammer, at han var fuld, da han leverede citatet.

Februar: Teamet trækker sig

Armie Hammers agentur i Hollywood, WME, og hans personlige presseansvarlige dropper ham som klient.

Ekskonen Elizabeth Chambers bryder sin tavshed omkring Hammer-kontroverserne og skriver i en Instagram-post, at hun er »chokeret« og »heartbroken«:

»Hjertesorgen til side, så lytter jeg, og jeg vil blive ved med at lytte og gøre mig selv klogere på de her ømtålelige ting. Det var ikke gået op for mig, hvor meget jeg ikke vidste. Jeg støtter alle ofre for overgreb og mishandling og opfordrer alle, som har oplevet den smerte, at søge den hjælp, hun eller han har brug for, for at blive hel igen«.

Marts: Hammer anklages for voldtægt

Brugeren bag @houseofeffie står offentligt frem med sin advokat, Gloria Alredd, på en digital pressekonference, hvor hun anklager Hammer for voldtægt. Effie vil ikke opgive sit fulde navn, men fortæller grædende om sin oplevelse med skuespilleren, som hun siger, at hun datede on/off fra 2016 til 2020:

»Den 24. april 2017 voldtog Armie Hammer mig i fire timer i Los Angeles, mens han gentagende gange slog mit hoved ind i en væg, så jeg fik blå mærker i ansigtet. Han begik også andre former for vold mod mig, som jeg ikke gav samtykke til. Jeg troede, at han ville slå mig ihjel«.

Se hele Effies udsagn her:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Efter pressekonferencen bekræfter Variety, at Los Angeles’ politi også er gået ind i sagen.

Hammers advokat, Andrew Brettler, afviser blankt Effies anklage:

»Fra første færd har Hr. Hammer stået fast på, at alle hans interaktioner med Effie – og samtlige andre seksuelle partnere for den sags skyld – har været fuldstændigt baseret på gensidigt samtykke, gennemdiskuterede og aftalt på forhånd. Effies opmærksomhedssøgende og fejlbedømte juridiske tiltag gør det kun mere vanskeligt for rigtige ofre for seksuel vold at opnå den retfærdighed, de fortjener«.

I sit statement inkluderer advokaten screenshots af beskeder, Effie har sendt til Hammer. I en af beskederne skriver Hammer tilbage til Effie:

»Jeg har ikke mulighed for at være sammen med dig på den måde lige nu. Det ender aldrig godt. Men vi kan snakke sammen og være venner, men jeg kan ikke gøre det der«.

Beskeden fra Effie er »en ud af hundredevis«, som hun sendte til skuespilleren, fremgår det af advokatens statement:

»Så sent som 18. juli 2020 sendte hun udpenslende beskeder til hr. Hammer, hvori hun beskrev, hvad hun ville have ham til at gøre ved hende … Det var aldrig Hr. Hammers intention at gøre Effie pinligt berørt eller udstille hendes fetiches eller kinky, seksuelle lyster, men ved at hyre en advokat og afholde en pressekonference, har hun eskaleret situationen til et helt andet plan. Hr. Hammer ser frem til at få sandheden på bordet«.

Armie Hammer og familien i 2019. (Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images)

Flere generationer af Hammer-skandaler afsløres: Vanity Fair bringer en omfattende artikel om Armie Hammers familiebaggrund, der går i dybden med det stenrige Hammer-dynastis kontroversielle forretningsforbindelser og mange skandalesager, der dateres helt tilbage til 1919, hvor Armie Hammers russiske tipoldefar blev dømt for mord.

Oldefaren Armand Hammer tjente styrtende på olie i USA, blev bonkammerater med Libyens Muammar Gadaffi og Prins Charles og var, ifølge Vanity Fairs graverjournalist Julie Miller, involveret i hvidvaskeri, bestikkelse og sovjetisk spionage.

Bedstefaren Julian dræbte en mand i 1955 over en spillegæld (anklagerne frafaldt) og blev anklaget for seksuelt misbrug af sin datter.

Armie Hammers far, Michael, arvede familieformuen i 1990, herunder et højt estimeret kunstgalleri i New York – et galleri, der i 2009 blev centrum for en FBI-undersøgelse, da det viste sig, at folkene bag havde solgt for millioner af falske malerier. Michael skulle også have haft en »sextrone«, som han brugte under BDSM-sessioner.

En anonym ven af familien forklarer i samme Vanity Fair-artikel, at Armie Hammer muligvis bærer rundt på noget bagage fra miljøet, han er vokset op i, men at han »i bund og grund er en sød mand«, der tilsyneladende bare er til »virkelig kinky sex«.

Mads Mikkelsen-film går i vasken: Armie Hammer mister sin hovedrolle i dramaet ’Billion Dollars Spy’, instrueret af Amma Asante, hvori han skulle have spillet sammen med vores egen Mads Mikkelsen.

Armie Hammer og medspilleren Gal Gadot til Oscar. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

April: Har Armie Hammer en fremtid i Hollywood?

Ingen skal selvsagt dømmes ude på baggrund af hverken deres tipoldefar eller fars synder. Eller for at have et spicy sexliv, så længe alle parter er med på legen.

Men med eller uden de »saftige« familiehistorier til at supplere Armie Hammers aktuelle kontroverser, så er det i skrivende stund meget svært at se, hvordan skuespilleren skal få karrieren på ret køl igen i nærmeste fremtid.

Om han, baseret på ekskæresternes udsagn og en håndfuld lidet flatterende Insta-opslag, fortjener genoprejsning i offentligheden, må den enkelte seer gøre op med sig selv, indtil en potentiel voldsdom foreligger, eller sagen afvises af myndighederne.

En form for Hollywood-karantæne (som minimum) synes dog uundgåelig, hvorfor spørgsmålet nu er, hvad der skal ske med stjernens to kommende, højtprofilerede filmprojekter, der allerede er færdige.

Armie Hammer og Gal Gadot i ‘Death on the Nile’.

I den første, Kenneth Branaghs Hercule Poirot-mordmysterium ’Death on the Nile’, spiller Hammer over for blandt andre Gal Gadot, Letitia Wright og Branagh selv. Filmen skulle oprindeligt have haft premiere til efteråret, men blev i sidste måned rykket til februar 2022.

Disney – som ejer produktionsselskabet bag – har ikke kommenteret, hvorvidt beslutningen er relateret til Hammer, men rygtebørsen i filmbyen vil det, at der lige nu er bekymring i kulissen om, hvorvidt Disney overhovedet vil satse på en biograflancering eller sende ’Death on the Nile’ ud på streaming uden de store fanfarer.

Sker det, vil det være et besk slag for Branagh og de øvrige involverede, i hvad der skulle have været en regulær boxoffice-basker ved billetlugerne post-coronarestriktioner.

Samme usikkerhed kredser om Oscar-vinder Taika Waititis VM-komedie ’Next Goal Wins’, der foruden Hammer har Elisabeth Moss og Michael Fassbender på rollelisten, og som endnu ikke er sat på premiereplanen hverken i år eller 2022 – til trods for at optagelserne sluttede i januar sidste år.

Filmen handler om Amerikansk Samoas episke 0-31-nederlag til Australien i 2001 og blev qua Waititis status som en af filmverdens sjoveste mænd indtil for nylig anset for en komediesucces in spe.

Nu virker det ikke usandsynligt, at voldtægtsanklagen mod Hammer bliver det røde kort, der bænker både filmen og dens hovedrolleindehaver permanent.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af