Damian Lewis hylder afdød hustru, ‘Peaky Blinders’-stjerne Helen McCrory, med rørende kronik

Damian Lewis hylder afdød hustru, ‘Peaky Blinders’-stjerne Helen McCrory, med rørende kronik
Helen McRory og ægtemanden Damian Lewis. (Foto: Stuart C. Wilson/Getty Images)

Helen McCrory gik fredag bort efter en lang kræftsygdom – hun blev 52 år. McCrory efterlader sig to børn samt sin ægtemand, skuespilleren Damian Lewis (‘Homeland’, ’Billions’, ’Band of Brothers’).

Lewis bekræftede selv den sørgelige begivenhed på Twitter, og nu hylder han også sin bedre halvdel i en kronik skrevet i The Sunday Times.

»Jeg har aldrig kendt nogen, der kunne nyde livet så meget (som hende, red.)«, skriver den britiske skuespiller i kronikken og fortsætter:

»Hendes evne til at være til stede og nyde øjeblikket var inspirerende. Hun var heller ikke interesseret i navlepilleri. Hun var aldrig rigtig selvoptaget eller selviscenesættende; hun kiggede udad, ikke indad. Og det er derfor hun var i stand til at få andre til at lyse op«.

McCrory var især kendt for sine roller som Narcissa Malfoy i ‘Harry Potter’-filmene og Polly Gray i ‘Peaky Blinders’.

Foruden den ukuelige livsglæde var McCrorys humor noget, som Lewis og mange andre værdsatte – lige indtil det sidste. Lewis skriver, at hans kone endda opfordrede ham til at få sig en kæreste på et tidspunkt, men at han »skulle prøve at komme igennem begravelsen uden at kysse nogen«.

»Jeg savner hende allerede. Hun har skinnet endnu mere kraftigt i de sidste måneder, end selv den lyseste stjerne kunne have skinnet. Men hendes største, modigste og mest generøse handling har været hendes normalisering af hendes død. Hun har ikke vist nogen frygt, bitterhed, selvmedlidenhed, men derimod givet os mod til at fortsætte«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af