Derfor hylede Frances McDormand som en ulv i Oscar-takketale

Derfor hylede Frances McDormand som en ulv i Oscar-takketale
Frances McDormand og Chloe Zhao snuppede en Oscar hver for 'Nomadland' - og delte den tredje. (Foto: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

’Nomadland’ blev ved årets netop overståede Oscar-show den store vinder.

I alt blev det til tre priser: Én til Chloé Zhao for Bedste instruktør, én til Frances McDormand for Bedste kvindelige hovedrolle og én for Bedste film.

Takketalen for bedste film blev indledt af Zhao på klassisk takkende vis, men da Zhao overlod podiet til McDormand, tog den nu tredobbelte Oscar-vinder talen i en noget anden retning:

»Vær sød at se vores film på det størst mulige lærred, og snart, inden længe, tag alle dem du kender med i biografen, skulder ved skulder (…) og se alle de film, som er repræsenterede her til aften. Vi dedikerer den her til vores ulv«, sagde McDormand og brød ud i et passioneret og inderligt ulvehyl.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det efterlod helt sikkert mange i stuerne og salen en smule forundrede, for hvor kom dét lige fra?

Det viser sig at have en såre alvorlig baggrund. Ulvehylet var en hyldest til lydmixer Michael Wolf Snyder, der tog sit eget liv i begyndelsen af marts i år, og som havde arbejdet på ’Nomadland’ og en anden af Zhaos film, ‘The Rider’.

Michael Wolf Snyder havde længe kæmpet med depression og blev kun 35 år, og McDormand syntes altså, at han skulle anerkendes for sit arbejde fra filmverdens største prisscene.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af