Ewan McGregor om ny teknologi i ’Obi-Wan Kenobi’: »Det kommer til at føles meget mere virkeligt«

Ewan McGregor om ny teknologi i ’Obi-Wan Kenobi’: »Det kommer til at føles meget mere virkeligt«
Ewan McGregor i sin ikoniske rolle som Obi-Wan Kenobi. (Foto: PR)

Når Ewan McGregor leverer sit længe ventede comeback som Jedi Masteren Obi-Wan Kenobi i Disney+-serien af samme navn, bliver det med et noget andet udgangspunkt end, hvad han oplevede under George Lucas tre prequels film, som jævnligt er blevet kritiseret – af fans såvel som anmeldere.

Ét af kritikpunkterne som er gået igen, og som McGregor nu også sætter ord på i en længere artikel hos The Hollywood Reporter, var at Lucas’ stadigt større brug af computereffekter til sidst ødelagde meget af oplevelsen – også for skuespillerne, hvis fysiske baggrunde blev erstattet af bluescreens.

»Han ville have mere og mere kontrol over, hvad man så i baggrunden. Efter tre eller fire måneder med det, bliver det til sidst trættende, især når scenerne (…) ikke er Shakespeare. Der er ikke rigtig noget i dialogen, der kan kompensere for det manglende miljø. Det var meget svært at gøre«, siger han.

Men nu bliver oplevelsen forhåbentlig anderledes. Det skyldes at teknologien selvfølgelig er udviklet siden Lucas orkestrerede begivenhederne, men det vil samtidig gøre skuespillerens oplevelse en smule mindre trættende.

StageCraft-teknologien er blandt andre udviklet af ’Løvernes Konge’-instruktøren Jon Favreau, og den nye teknologi anvendes på ’Obi-Wan Kenobi’-serien. I stedet for at benytte de klassiske bluescreen baggrunde, vil skuespillerne skulle perfome på et set, hvor en kæmpe LED-skærm projicerer fotorealistiske omgivelser til den givne scene.

Teknologien blev også brugt på en anden populær ’Star Wars’-serie, ’The Mandalorian’. Og det begejstrer McGregor:

»Hvis du er i en ørken, står du midt i en ørken. Hvis du er i et snelandskab, er du omgivet af sne. Og hvis du er i cockpittet på en starfighter, er du i rummet. Det kommer til at føles meget mere virkeligt«.

‘Obi-Wan Kenobi’ lander efter alt at dømme i 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af