Kate Winslet gør seriecomeback efter 11 år: »En af de største udfordringer, jeg har stået overfor«

Kate Winslet vender tilbage til tv og HBO med krimien ’Mare of Easttown’. Og særligt ét aspekt af rollen som kriminalefterforsker satte hende på en stor prøve, fortalte hun, da vi mødte hende over en videoforbindelse.
Kate Winslet gør seriecomeback efter 11 år: »En af de største udfordringer, jeg har stået overfor«
'Mare of Easttown'. (Foto: PR)

For 11 år siden vandt Kate Winslet en Emmy og en Golden Globe for sin hovedrolle i HBO-miniserien ’Mildred Pierce’.

Men først nu vender hun tilbage til serieland med en krimi, som er forfattet af Brad Ingelsby, manden bag det sentimentale misbrugsdrama ’The Way Back’, og instrueret af Craig Zobel, der blandt andet er kendt for ’The Hunt’.

Winslet spiller titelkarakteren Mare Sheehan, en kriminalassistent der efterforsker et mord i et lille og lukket amerikansk lokalsamfund. Samtidig har hun problemer på hjemmefronten, som hun må forsøge at balancere med sit krævende arbejde.

Kate Winslet. (Foto: John Phillips/Getty Images)

For Winslet selv var der ikke nogen tvivl, da HBO ringede igen efter den lange pause med et tilbud om at medvirke i serien, fortæller hun, da vi møder stjernen ved en videokonference op til premieren.

»Jeg var meget begejstret for at skulle arbejde med HBO igen, efter jeg havde lavet ’Mildred Pierce’ sammen med dem tilbage i 2010«, siger hun.

»Og jeg ville meget gerne være en del af et ensemble. Der er ikke noget mere luksuriøst for en skuespiller end at tilbringe tid sammen med andre dygtige skuespillere. Og jeg vidste, at med det stærke manuskript i ryggen ville HBO virkelig satse stort på det supplerende cast, hvilket de gjorde«.

Så true crime-drama

’Mare of Easttown’, der har fået stor ros af de amerikanske anmeldere, er på mange måder et klassisk krimidrama. Men for at ramme et ekstra lag af autenticitet gik Winslet grundigt til værks i sin research.

»Jeg kendte jo ikke denne verden overhovedet, og hvor kan man finde disse ting? På tv«, siger hun og tilføjer:

»Jeg så en masse true crime-drama og YouTube-videoer. Og så tilbragte jeg tid i Kensington (epicenteret af opioid-katastrofen, red.), hvor jeg arbejdede sammen med nogle fra områdets politiafdeling og kørte med i patruljevognene for at lære«.

‘Mare of Easttown’. (Foto: PR.)

»Vi ville virkelig forsøge at ramme essensen af, hvordan det er at være en politiassistent i den by. Folkene var virkelig fantastiske og hjælpsomme, og hvis der var noget, der føltes forkert eller falskt, var vi hurtige til at sige: ’Sig det endelig med det samme’«.

Top tre

Winslet fik især hjælp af en lokal politikvinde, der blandt andet lagde vægt på, at hun ikke behøvede at sætte håndjern på perfekt hver gang. Nogle gange, i det virkelige politiliv, fumler man med håndjernene, så de falder af, og man må forsøge at få dem på forbryderen på vej hen til patruljebilen i stedet.

En anden udfordringen var dialekten. Kate Winslet er fra England, men har altid været god til at ramme amerikanske accenter. Dialekten i denne serie, der er optaget i det virkelige Easttown, Pennsylvania, viste sig dog at være en anelse tricky for den garvede skuespiller.

‘Mare of Easttown’. (Foto: PR)

»Jeg hader, når man kan høre, at folk forsøger at lave en specifik dialekt eller accent. Og for mit vedkommende er det vigtigste, at få accenten til at lyde naturlig«, siger hun.

»Jeg brugte meget tid sammen med en coach og faktisk også den lokale befolkning. Det er en af de største udfordringer, jeg har stået overfor. Den er i hvert fald i top tre. Men samtidig tilføjer den meget til karakteren Mare«.

’Mare of Easttown’ kan ses på HBO Nordic fra 19. april.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af