Kate Winslet: »Hvad fanden havde jeg gang i, da jeg arbejdede med Woody Allen og Roman Polanski?«

Kate Winslet: »Hvad fanden havde jeg gang i, da jeg arbejdede med Woody Allen og Roman Polanski?«
Kate Winslet til BAFTA i 2016. (Foto: John Phillips/Getty Images)

Kate Winslet fortryder at have arbejdet med overgrebsanklagede Woody Allen og dømte Roman Polanski på henholdsvis ‘Wonder Wheel‘ og ‘Carnage’.

Det fortæller skuespilleren i et interview med Vanity Fair i forbindelse med premieren på det ventede Oscar-håb ‘Ammonite’:

»Hvad fanden havde jeg gang i, da jeg arbejdede med Woody Allen og Roman Polanski? Det er uforståeligt for mig nu, hvordan de mænd blev holdt i så høj agtelse i filmbranchen, så længe som de blev. Det er fucking skammeligt. Og jeg er nødt til at tage ansvar for det faktum, at jeg arbejdede med dem begge. Jeg kan ikke stille uret tilbage. Jeg kæmper med fortrydelse, men hvad har vi tilbage, hvis vi ikke bare kan være fucking sandfærdige omkring det hele?«, siger hun.

I 2017 forsvarede Winslet sit samarbejde med Allen i et interview med New York Times: »Som skuespiller er du nødt til at træde et skridt væk og sige: ‘Jeg ved faktisk ikke noget om, hvorvidt det er sandt eller falskt’. Når man har gennemtænkt det hele, lægger man det til side og samarbejder med personen«.

Men det har altså ændret sig nu. I interviewet med Vanity Fair fortæller Oscar-vinderen desuden, at hun selv har haft oplevelser med sexchikane under filmoptagelser, som strækker sig helt tilbage til hendes gennembrud på Peter Jacksons ‘Heavenly Creatures’.

Winslet mindes en scene, hvor hun skulle være topløs sammen med sin medskuespiller Melanie Lynskey, hvor en af kameramændene sagde til en anden fra crewet: »Jeg tror, det bliver stiv pik-dag, drenge«.

»Jeg følte mig utilpas, men jeg gjorde den her mærkelige ting, man gør, når man er yngre, hvor jeg bare tænkte: ‘Det var ikke særligt pænt gjort, men vi må hellere lade være med at sige noget’. Og så fortsatte jeg bare. Jeg må have begravet det, for jeg havde glemt det. Men det er krystalklart nu.

Jeg kan faktisk huske, hvordan fyren så ud. Jeg kan også huske hans navn, og han var faktisk en rar person, men når du er yngre, så gør du det her nonsens og tænker bare: ‘Det er, hvad mænd siger’. Og de gør det nogle gange, som om de trak vejret. Jeg kender faktisk ikke én eneste pige, som ikke har oplevet den grad af sexchikane. Selv hvis det bare er ord, er de kraftfulde. Det er virkelig mobning«.

Winslet fortæller yderligere, hvordan hun efter ‘Ammonite’ er blevet mere opmærksom på, hvilken slags roller hun gerne vil spille for fremtiden:

»Det har gjort mig meget opmærksom på at være endnu mere engageret i at ære, hvad kvinder gerne vil sige om dem selv i film og hvordan vi gerne vil portrætteres, uagtet seksuel orientering. Livet er for fucking kort, og jeg vil gerne gøre mit bedste, når det gælder at sætte et godt eksempel for yngre kvinder. Vi overrækker dem en ret fucked op verden, så jeg vil gerne gøre min del for at beholde noget integritet«.

‘Ammonite’ er endnu ikke planlagt til dansk premiere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af