Viggo Mortensen genforenes med mesterinstruktør i ny sci-fi-film – med Kristen Stewart og Léa Seydoux

Viggo Mortensen genforenes med mesterinstruktør i ny sci-fi-film – med Kristen Stewart og Léa Seydoux
Viggo Mortensen i Danmark i 2020. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Viggo Mortensen havde nogle af karrierens bedste roller under sit samarbejde med mesterinstruktøren David Cronenberg, der resulterede i hovedværker som ‘A History of Violence’ og ‘Eastern Promses’ samt den mindre hyldede ‘A Dangerous Method’.

Nu slår makkerparret pjalterne sammen igen med den dystopiske science fiction-film ‘Crimes of the Future’, der går i optagelse i Grækenland til sommer. Her spiller Mortensen over for blandt andre Kristen Stewart og Léa Seydoux.

Ifølge Deadline finder filmen sted i en ikke så fjern fremtidig, hvor menneskeheden er ved at lære at adaptere til sine syntetiske omgivelser. Menneskene er på tærsklen til næste evolutionsskridt: Mange har gennemgået såkaldt ‘Accelerated Evolution Syndrome’, en metamorfose, hvor menneskene laver drastisk om på deres krop.

Mortensen spiller performancekunstneren Saul Tenser, der har masser af uventede organer i sin krop. Organer som han sammen med partneren Caprice lader fjerne i et voldsomt stykke real time-teater, som han lægger an til at overgå med sin mest chokerende performance til dato.

Plotbeskrivelsen lyder som den perfekte Cronenberg-film. Den canadiske instruktør har med film som ‘Videodrome’ og ‘The Fly’ excelleret i body horror og afsøgt menneskets stigende afhængighedsforhold til teknologi. ‘The Crimes of the Future’ lyder på mange måder som kulminationen på oeuvret.

Filmen bliver Cronenbergs første i syv år, siden den udskældte Hollywood-satire ‘Maps to the Stars’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af