’Barb and Star Go to Vista Del Mar’: Komikerduo bag ‘Bridesmaids’ leverer årets sjoveste komedie

’Barb and Star Go to Vista Del Mar’: Komikerduo bag ‘Bridesmaids’ leverer årets sjoveste komedie
Kristen Wiig og Annie Mumolo i 'Barb and Star Go to Vista Del Mar'. (Foto: PR)

En komedie skrevet af manuskriptforfatterne bag ’Bridesmaids’ burde ikke dele skæbne med ’The Marksman’ og ’Wild Mountain Thyme’ som film, der springer biografpremieren over til fordel for en anonym plads på diverse streamingtjenester.

Men det er ikke desto mindre skæbnen, der er blevet Kristen Wiig og Annie Mumolos hylemorsomme ’Barb and Star Go to Vista Del Mar’ til del.

’Bridesmaids’ satte for præcis ti år siden tårnhøje standarder for hele genren. Her på Soundvenue kårede vi den fortjent som en af de mest indflydelsesrige film fra 10’erne. På det årti er den amerikanske komedie svundet ind til en ubetydelig størrelse i et Hollywood-maskineri, hvor mainstreamtitler skal tjene milliarder af dollars i stedet for blot hundrede af millioner for at kunne appellere til pengemændene i toppen.

Men trods den lange pause mellem de to film har Wiig og Mumolo ikke tabt deres knivskarpe humoristiske sans. Den absurde, højspændte komiske tone i deres nyeste skud på komediestammen skydes fantastisk i gang med en ordbogsdefinition på ordet culottes som en parodi på ’Pulp Fiction’.

Et lille postbud tager en hemmelig elevator til et superskurketilholdssted, der er som snydt ud af næsen på Power Rangers, hvor den ligblege Sharon Gordon Fisherman (Wiig i en glimrende dobbeltrolle) lægger de sidste brikker i sin onde plan om at sende virusinficerede myg til kystbyen Vista Del Mar i Florida. Selvsamme turistfælde, hvor de to hjerteveninder Barb og Star (Annie Mumolo og Kristen Wiig) fra hyggelige Nebraska tager på et ugelangt spaophold.

Kristin Wiig, Jamie Dornan og Annie Mumolo. (Foto: PR)

I plastikparadiset for rynkede, hvide singler med en hang til daiquiris i poolen før 12 begynder de to en affære med himboen Edgar Pagdet (en perfekt castet Jamie Dornan), som ellers er dernede for at vinde den kølige Sharons affektion ved at gennemføre hendes plan.

Som i musicalmesterværket (ja, really) ’Mamma Mia! Here We Go Again’ eksisterer fortællingen udelukkende som en måde at sætte det ene gakkede scenarie efter det andet i søen.

Veninderne ønskes velkommen i Vista Del Mars pastelfarvede hotel med et udskejende musicalnummer og overtager deres værelse fra en familie, hvor manden måske/måske ikke har myrdet kone og børn.

Barb har i et fortvivlet øjeblik en dybfølt samtale med krabben Morgan Freemond, der blandt andet har siddet i fængsel og været chauffør for en rig kvinde. Og Edgar får hjælp af privatdetektiven Darlie Bunkle (Damon Wayans Jr.), som bliver ved med at røbe intime detaljer om sig selv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hjemme i Nebraska er Barb og Star med i en samtaleklub styret med diktatorisk hånd af Debbie (’SNL’-kollegaen Vanessa Bayer), hvor emner vælges tilfældigt ud fra Margrethe-skålen, og deltagerne låses ude, hvis de kommer så meget som fem sekunder for sent til teselskabet.

Der er ikke et tørt øjeblik igennem filmen, og det skyldes hovedsageligt den gnistrende kemi mellem Mumolo og Wiig, hvis vittige motormunddialog og hjertevarme venskab er umuligt at stå for. Især Wiig, der var gabende kedelig i sit fesne Catwoman-cosplay i ’Wonder Woman 84’, er en fornøjelse at se slå sig løs.

Amerikansk komik har slet og ret ikke været sjovere siden Wiigs kult-’SNL’-sketch ’Liza Minnelli Tries to Turn Off a Lamp’ fra 2012.


Kort sagt:
Ti år efter Wiig og Mumolo imponerede med ’Bridesmaids’ har de med ’Barb and Star Go to Vista Del Mar’ skrevet endnu en moderne klassiker i den amerikanske komediekanon.

‘Barb and Star Go to Vista Del Mar’. Spillefilm. Instruktion: Josh Greenbaum. Medvirkende: Kristen Wiig, Annie Mumolo, Jamie Dornan. Spilletid: 107 minutter. Premiere: Kan lejes på Blockbuster og SF Anytime
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af