Kom til forpremiere på næste års store danske Oscar-håb ‘Flugt’ – præsenteret af Soundvenue og Mix Copenhagen

Kom til forpremiere på næste års store danske Oscar-håb ‘Flugt’ – præsenteret af Soundvenue og Mix Copenhagen
Jonas Poher Rasmussens 'Flugt'. (Foto: Sun Creature Studios, Final Cut for Real)

Da det anerkendte amerikanske medie Variety for et par uger siden skulle komme med deres meget tidlige bud på, hvilke film der ville dyste om Oscar-statuetten næste år, var Jonas Poher Rasmussens ‘Flugt’ i top 10. I hovedkategorien for Bedste Film, vel at mærke.

Den slags spekulationer tilfaldt ikke engang ‘Druk’, og det siger altså lidt om, at den kommende danske film gør et uudsletteligt indtryk på dem, der allerede har set den.

Nu kan du være blandt de første herhjemme, der oplever ‘Flugt’, når Soundvenue og Mix Copenhagen inviterer til forpremiere tirsdag den 1. juni i Empire Bio (billetter HER) – med besøg af instruktør Jonas Poher Rasmussen, der har gravet en uafrystelig historie frem fra sin egen venskabskreds.

I ‘Flugt’ får instruktøren sin gamle skolekammerat Amin, der har afghanske rødder og er homoseksuel, til at fortælle sin dramatiske historie. En historie, han ikke har fortalt til nogen, end ikke sin egen kæreste, før nu.

Fik vi i øvrigt skrevet, at filmen er noget så sjældent som en animeret dokumentar?

Form og indhold går op på en exceptionel måde i ‘Flugt’, der allerede har sejret rundt omkring i verden. Den var udtaget til Cannes-festivalen, vandt en stor pris på den prestigefulde Sundance-festival og er allerede købt til amerikansk distribution med Riz Ahmed og Nikolaj Coster-Waldau som executive producers.

Hvordan ‘Flugt’ i sidste ende klarer sig i Oscar-sammenhæng, er selvfølgelig endnu for tidligt at sige, men der er ingen tvivl om, at Jonas Poher Rasmussens pletskud vil være et stort samtaleemne i filmkredse hele det kommende år.

Køb billet HERog tilmeld Facebook-event HER.

‘Flugt’ – præsenteret af Soundvenue og Mix Copenhagen
1. juni kl. 19.30
Empire Bio i København

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af