‘Flugt’ er en stærk kandidat til årets mest hypede danske film – se traileren

‘Flugt’ er en stærk kandidat til årets mest hypede danske film – se traileren
Jonas Poher Rasmussens 'Flugt'. (Foto: Sun Creature Studios, Final Cut for Real)

Jonas Poher Rasmussens animerede dokumentar ‘Flugt’ var udtaget til sidste års aflyste Cannes-festival, før den var udtaget til den ligeledes prestigefyldte Sundance-festival, hvorfra den hjemtog en flot Grand Jury-pris.

Filmen er forlængst købt til amerikansk distribution med Nikolaj Coster-Waldau og Riz Ahmed i ryggen (og i stemmeroller), og Oscar-buzzen er allerede begyndt at svirre op til næste års uddeling i 2022.

‘Flugt’ er med andre ord en stærk kandidat til årets store danske internationale succes her i kølvandet på ‘Druk’, og efter vi fik en teaser i januar kan man se den første fulde trailer til filmen, der får dansk premiere 17. juni (vi kan dog allerede røbe, at vi præsenterer filmen ved en forpremiere i god tid inden).

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I filmen får instruktøren sin gamle skolekammerat Amin, der har afghanske rødder og er homoseksuel, til for første gang at fortælle sin uafrystelige historie.

Og som vi har set i film som ’Waltz With Bashir’ og ’Tower’, kan der komme noget ganske særligt ud af krydsningen mellem dokumentarens virkelighedsfundament og animationens symbolik. Kombinationen fører et ganske unikt resultat med sig i ‘Flugt’.

Jonas Poher Rasmussen har tidligere lavet de roste dokumentarfilm ‘Searching for Bill’, ‘Noget om Halfdan’ og ‘Det han gjorde’, men ‘Flugt’ – eller ‘Flee’, som dens internationale titel lyder – er hans helt store gennembrud.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af