Landets største biografkæder regner ikke med at vise ‘Black Widow’

Landets største biografkæder regner ikke med at vise ‘Black Widow’
Scarlett Johansson som Black Widow i 'Captain America: Civil War'. (Foto: PR)

Tidligere på året besluttede Disney sig for at udgive den næste Marvel-film i rækken, ‘Black Widow’, simultant på Disney+ og i biograferne 9. juli. Men hvis du havde glædet dig til at sætte dig til rette foran det store lærred i Nordisk Films Biografer eller i CinemaxX, kan du godt tro om.

De to biografkæder, der er landets største, forventer nemlig ikke at vise Marvels nye superheltebrag. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Beslutningen skyldes særligt, at Disney stadig kræver samme høje filmleje fra biograferne, som hvis filmen udelukkende kunne ses på det store lærred. En forretningsmodel, som de danske biografchefer hos Nordisk Film og CinemaxX mener er uholdbar, når de samtidig skal konkurrere med Disneys streamingtjeneste, som de potentielt mister en stor del af deres publikum til.

Udfordringen har også været til at mærke i denne genåbningsuge, hvor Oscar-film som ‘Nomadland’ og ‘Sound of Metal’ kun kan ses i enkelte biografer, da de allerede er tilgængelige på streaming.

Storfilmen ‘Godzilla vs. Kong’ vises også kun i udvalgte biografer, da prisen for at vise filmen er lige så høj som før Warner Bros., selskabet bag filmen, valgte at minimere biografernes eksklusive visningsperiode fra 122 dage til 28 dage. Hvilket altså giver biograferne langt dårligere vilkår for at tjene penge på selskabets film.

Nordisk Films Biografer udtaler til Ekko, at de ikke definitivt boykotter film fra Disney og Warner, men derimod vurderer fra titel til titel. Forhandlingerne med Disney om ‘Black Widow’ er angiveligt stadig i gang.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af