Mick Øgendahl klar med ’Alle for fire’ – men Rasmus Bjerg er skiftet ud

Mick Øgendahl klar med ’Alle for fire’ – men Rasmus Bjerg er skiftet ud
Holdet bag 'Alle for fire'. (Foto: Theis Emil Christensen)

’Alle for én, ’Alle for to’ og ’Alle for tre’ var ubestridte publikumssucceser, der trak på den gængse folkekomedieformel, som Olsen-banden i sin tid lancerede (uden øvrig sammenligning … ).

Alle tre film indeholdt både slapstick-komik og folkelig humor, og fortalte historien om brødrene og småforbryderene Timo (Rasmus Bjerg) og Ralf (Mick Øgendahl), der af og til også havde selskab af den skeptiske leder Nikolai (Jonathan Spang) og de to brødres alkoholiserede far Arno (Kurt Ravn).

Nu kommer fjerde film i rækken efter ’Alle for tre’ ramte landets biografer i 2017, hvor anmeldere og publikum nok engang var splittede. Her på sitet uddelte vores anmelder tre stjerner og kaldte den for »en heist-komedie, der i store træk leverer den luns eskapisme, den sælger«.

I ’Alle for fire’ hænger Timo og Ralf ud med deres gamle ven Martin (Jon Lange), som har byttet sit politijob ud med en karriere i hospitalsvæsenet. Timo er fundet sammen med kæresten Lonnie igen (Rikke Louise Andersson), og til en afveksling kører hans og Ralfs kup som smurt.

Men da Timo får nys om, at Lonnie ikke ser en fremtid med ham alligevel, må han, Martin og Ralf forsøge at gennemføre et farligt kup, der i sidste ende måske kan vinde Lonnies evige affektioner.

Mick Øgendahl vender naturligvis tilbage til filmserien, og det samme gør Jon Lange, der var med i første ombæring som Martin. Anders W. Bertelsen erstatter imidlertid Rasmus Bjerg som Timo, mens Gordon Kennedy atter medvirker som den kluntede politimand Toke.

Den øvrige rolleliste består blandt andet af Rikke Louise Andersson, Lars Ranthe, Hella Joof, Rasmus Botoft, Stephania Potalivo, Ulf Pilgaard og Esben Dalgaard. Rasmus Heide, der skriver manuskriptet i samarbejde med Øgendahl, instruerer på ny.

Filmen ventes at få premiere i vinterferien 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af