Dennis Villeneuves ‘Dune’ forsinkes igen, igen, igen

Dennis Villeneuves ‘Dune’ forsinkes igen, igen, igen
Timothée Chalamet i 'Dune'. (Foto: PR)

Denis Villeneuves stjernespækkede science-fiction-epos, ’Dune’ har efterhånden været udsat for lidt af hvert, især på grund af en vis covid-pandemi.

Filmen har haft hele tre premieredatoer, hvoraf den seneste var planlagt til 1. oktober i år. Nu har filmen, ifølge Variety, dog endnu engang flyttet premieredato, men heldigvis er der kun tale om tre uger, der dog alligevel får stor betydning for andre amerikanske film. Den nye premieredato er 22. oktober.

Forsinkelsen skyldes angiveligt, at Warner Bros. ikke ønsker at konkurrere direkte med den kommende James Bond-film ’No Time to Die’, der lander i de amerikanske biografer 8. oktober (herhjemme 30. september), da ’Dune’ gerne skulle være begyndelsen på en franchise for selskabet.

Og som sagt har ’Dune’-forsinkelsen skabt en rokade i Hollywood. Den ventede ‘The Sopranos’-prequel-film ’The Many Saints of Newark’ flyttes fra 24. september til 1. oktober, og Clint Eastwoods ‘Cry Macho’ rykkes fra 22. oktober til 24. september.

Warner Bros. har det seneste år stået i kontroversielle beslutninger til halsen. Blandt andet med en bombe sidste år, da de afslørede, at ’Dune’ ville få simultan premiere i biografen og på HBO Max i 31 dage i USA i lighed med resten af studiets film i 2021.

Det førte til massiv kritik fra blandt andre Villeneuve. Kritikken fra både instruktør og Legendary Pictures, der har finansieret 75 procent af filmen, har næppe gavnet filmen eller Warner Bros.

Hvordan ændringen påvirker den danske dato, er endnu ikke officielt meldt ud, men mon ikke, at vi herhjemme også må vente til 22. oktober med at se Timothée Chalamet udfolde sig i filmatiseringen af Frank Herberts bog.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af