Donald Trump forsøgte at pudse Justitsministeriet på ’Saturday Night Live’

Donald Trump forsøgte at pudse Justitsministeriet på ’Saturday Night Live’
Alec Baldwin som Donald Trump i 'Saturday Night Live'. (Foto: PR)

Det er ikke alle, der kan tage en joke. Og én af dem er den tidligere amerikanske præsident Donald Trump, der var genstand for ugentlige parodier hos ’Saturday Night Live’ via Alec Baldwins mundvigsnedadvendte iteration.

Trump fyrede ofte sin kritik af både ’SNL’ og forskellige late night-talkshows af på Twitter, og særligt ét Twitter-opslag fik mange til at løfte øjenbrynene.

»Det er virkelig utroligt, hvordan serier som ’Saturday Night Live’, der hverken er sjove/talentfulde, kan bruge alt deres tid på at slå den samme person (mig) oven i hovedet gentagne gange, uden at nævne den anden side (venstrefløjen, red.) én eneste gang«, skrev han.

»Det samme gør sig gældende for late night-shows. Bør den føderale valgkommission og/eller FCC (den føderale kommunikationskommission, red.) kigge nærmere på det her?«, skrev han i 2019.

Nu kommer det så via The Daily Beast frem, at Trump var så irriteret, at han rent faktisk overvejede at tage alle midler i brug for at få lukket munden på sine kritikere. Han forhørte sig nemlig om, hvorvidt Justitsministeriet kunne gå direkte efter ’SNL’-komikerne, talkshowvært Jimmy Kimmel og andre ‘ballademagere’.

Det blev aldrig til noget, og kilder tæt på Trump-administrationen fandt det ifølge The Daily Beast mere irriterende end alarmerende, at præsidenten overvejede at benytte landets egne myndigheder til at løse hans egne problemer.

I 2015 var Donald Trump selv gæst på ’Saturday Night Live’, hvor han gæsteoptrådte og var vært på showet under sin igangværende præsidentkampagne.

Det blev ikke just mødt med den store begejstring, og showets producer Lorne Michaels fik udbredt kritik for Trumps medvirken.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af