Donald Trump nægter at benåde Joe Exotic

Donald Trump nægter at benåde Joe Exotic
'Tiger King'. (Foto: PR)

Joe Exotic, eller Joseph Maldonado-Passage som hans borgerlige navn lyder, kom på mange danskeres læber, da Netflix sidste år havde premiere på den excentriske true-crime-dokumentar ’Tiger King: Murder, Mayhem & Madness’. En serie, som vores anmelder både kaldte for »vanvittig« og »underholdende«.

Joe Exotic blev i januar 2019 idømt en fængselsdom på 22 år, efter han sendte en lejemorder i retning af sin rival, dyrerettighedsaktivisten Carole Baskin. Et lejemord, som slog eklatant fejl. Siden sin dom har Exotic siddet indespærret i fængslet Fort Worth, hvor hans fanskare sideløbende har lagt et stort pres på Trump for at få Exotic frikendt.

Tilmed sendte hans advokater tilbage i september en anmodning på 257 sider til det amerikanske Justitsministerium, der ligeledes søgte om en benådning af Exotic.

Donald Trump, der som bekendt selv har en rigsretssag i baghovedet, har dog tilsyneladende ikke i sinde at benåde ’Tiger King’, da han ikke figurerer på den liste af benådninger, som Det Hvide Hus har offentliggjort. En liste der tæller navne som Lil Wayne og præsidentens tidligere rådgiver Steve Bannon.

Exotic stemte selv på Trump i 2016, og i samme ombæring som Justitsministeriet fik tilsendt anmodningen om Exotics benådning, var der også en personlig besked fra Exotic til Trump.

I noten adresserede Exotic Trumps egen strid med de amerikanske myndigheder: »Jeg kan se, hvad de gør mod dig, og jeg kan ikke tro det«.

Ifølge Eric Love, som er en del af Exotics advokatteam, havde hovedpersonen selv fået arrangeret en limousine, som skulle køre ham væk fra fængslet i tilfælde af en mulig benådning.

I denne omgang ser det dog ud til, at tigerkongen må afbestille limousinen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af