Donald Trump benåder Lil Wayne og Kodak Black

Donald Trump benåder Lil Wayne og Kodak Black
Lil Wayne. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Donald Trump har haft travlt på sin sidste dag på præsidentkontoret. 73 benådninger samt 70 reducerede straffe blev det i alt til, og som det tidligere rygtedes, er et par af Trumps rapper-venner iblandt de heldige.

Blandt vinderne af en benådning finder vi Lil Wayne, der stod til op imod 10 års fængsel, efter han i oktober blev sigtet for ulovlig våbenbesiddelse (et guldbelagt håndvåben i bagagen på et privatfly, ifølge rapperens advokat).

Også Kodak Black har fået den snart forhenværende præsidents nåde at mærke i form af en straf-reduktion. Kodak Black afsoner en 46 måneder for ulovlig våbenbesiddelse og forfalskning af de officielle papirer, det kræver at købe våben, men bliver således nu løsladt efter lidt over et års fængsel.

»Præsident Trump og hans administration har været utrættelige forkæmpere på det afroamerikanske miljøs vegne,« lyder det fra advokat Bradford Cohen, der repræsenterer begge rappere, til Rolling Stone. »Disse benådninger er et perfekt eksempel på, at denne administration følger op på sine reformer og forpligtelser«.

Blandt de øvrige benådede finder vi blandt andre Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon og det tidligere kongresmedlem Robin Hayes.

Og som svar på det presserende spørgsmål, denne artikel formentlig afføder: Nej, Joe Exotic er ikke blevet løsladt. Men der er selvfølgelig også nogle timer tilbage at løbe på, inden Joe Biden overtager, så hvem ved?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af