Film om Christchurch-massakre møder massiv kritik

Film om Christchurch-massakre møder massiv kritik
Rose Byrne. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Filmen ‘They Are Us’ har mødt stor kritik i New Zealand, siden den blev offentliggjort i sidste uge.

Rose Byrne skal spille landets premierminister Jacinda Ardern, der modtog stor ros for sin håndtering af det forfærdelige angreb på to moskéer i Christchurch, der i 2019 kostede 51 mennesker livet. Filmen skal både handle om statsoverhovedet og om angrebet.

»Efter min mening, som er min personlige mening, føles det for tidligt og voldsomt (at lave en film om massakren, red.) for New Zealand«, siger Ardern selv til det newzealandske medie TVNZ.

»Skønt der er mange historier, der er værd at fortælle på et tidspunkt, så synes jeg ikke, at min er én af dem«, fortsætter hun.

Kritikken omfatter også 60.000 underskrifter fra National Islamic Youth Association, som vil have filmen stoppet, og den har fået produceren Philippa Campbell (’Top Of The Lake’) til at sige op og undskylde for sin involvering.

»Jeg har lyttet til de bekymringer, der er opstået i løbet af de seneste par dage, og jeg har hørt folkets stærke overbevisninger. Jeg er enig i, at begivenhederne, der skete 15. marts 2019, er for voldsomme til en film på dette tidspunkt, og jeg ønsker ikke at være involveret i et projekt, der skaber så meget harme«, siger hun.

Hun siger yderligere, at hun havde håbet på at lave en film, der kunne fungere som en hyldest til ofrene, deres familie og dem, der hjalp til, ligesom den skulle have et fokus på våbenkontrol. Men den kraftige modstand over for filmen har altså fået Campbell til at trække sig.

Også Christchurchs borgmester, Lianne Dalziel, har udtrykt vrede over planerne om filmen. Ifølge Deadline har hun udtalt, at filmholdet ikke er velkomne i hendes by.

Massakren blev begået af en australsk white supremacy-fanatiker, der åbnede ild mod to moskéer i Christchurch, alt imens han filmede det live på Facebook.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af