For første gang nærer jeg håb for DC’s superheltefremtid

En række på papiret spændende kommende titler får det til at lysne i horisonten for det kuldsejlede DC Extended Universe.
For første gang nærer jeg håb for DC’s superheltefremtid
Margot Robbie i 'The Suicide Squad'. (Foto: PR)

KOMMENTAR. Som tegneserieelsker har jeg altid holdt lige meget af Marvel og DC.

Og det har derfor skåret i hjertet, når DC Extended Universe – altså DC-superheltene på film – er blevet haglet igennem af kritikerne lige siden startskuddet med ’Man of Steel’.

Fans og anmeldere knuselsker det helstøbte og polerede MCU (Marvel Cinematic Universe), mens DCEU er blevet reduceret til et meme, en cirkusklovn i det store Hollywood-spil.

Ikke at jeg har været uenig i kritikken. Der er kvalitetsmæssig forskel på Marvel og DC, når vi snakker de to giganters cinematiske universer. Underudviklede karakterer, en alt for surmulende tone, sløset historiefortælling og manglende kontinuitet har bevist, at DCEU har manglet et svar på MCU’s trumfkort: Den messianske tovholder Kevin Feige.

Zack Snyder’s Justice League’. (Foto: PR)

Det er simpelthen aldrig for alvor lykkedes Warner, der er filmselskabet med rettighederne til DC, at byde Marvel/Disney op til dans. Men for første gang nærer jeg faktisk store forhåbninger til DC’s filmfremtid.

I hvert fald ser deres kommende titler lovende ud på papiret.

Fra to gange Batman til The Rock

James Gunns ’The Suicide Squad’ ser ud til at dyrke den gakkede humor, som David Ayers forgænger i særdeleshed manglede. Gunn får med sin snørklede hjerne mulighed for at gøre for DCEU, hvad han gjorde for Marvel med ’Guardians of the Galaxy’: tilføre et filmunivers, der gik lidt for meget i ring om den samme formel, et nyt skud energi.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om James Gunn har fået tilstrækkeligt frie hænder, eller om Warner Bros. knap så filmkyndige høje herrer vil have indflydelse i klipperummet. Jeg håber inderligt på det førstnævnte.

John Cenas Peacemaker bliver den første karakter med sin egen DCEU-tv-serie. Den venlige kæmpe har tonsvis af karisma og charme til at kunne bære sin egen serie, og så er førnævnte Gunn tovholder på serien, hvilket sikrer en glidende overgang fra ’The Suicide Squad’.

’The Flash’ ser også spændende ud med Ezra Millers Barry Allen i centrum. Instruktør Andy Muschietti har bevist, at han kan løfte en franchise med de to ’It’-film, og så er der også en spændende Batman-duo på spil i filmen med Michael Keaton og Ben Affleck.

Rammer Muschietti og manuskriptforfatter Christina Hudson de rigtige noder, er filmen måske lige præcis den genstart, som filmuniverset har brug for.

Ezra Miller i ‘Zack Snyder’s Justice League’. (Foto: PR)

Så er der ’Black Adam’.’The Rock’ pryder plakaten, og med Pierce Brosnan, Noah Centineo og Aldis Hodge i de supplerende roller begynder det at se lovende ud. Og når nu Black Adam traditionelt set er Shazams modstykke, kunne det være smukt at se Zachary Levi dukke op i en mid-/post-credit scene, som kunne lægge op til efterfølgeren til ’Shazam’, ’Shazam! Fury of the Gods’, der er i kalenderen i 2023.

Behovet for en leder

Øvrige titler tæller ’Wonder Woman 3’, ’Zatanna ’ (med ’Promising Young Woman’-instruktøren Emerald Fennell tilknyttet som manusforfatter!) og ’Aquaman 2’, hvor Warner Bros. og DC Films kæmper videre for at overbevise omverdenen om, at der er en plan med det hele.

På sidelinjen har vi så de selvstændige DC-film, hvor den første, ’Joker’, blev et fænomen, mens ’The Batman’ med Robert Pattinson i titelrollen og det kommende ’Superman’-reboot (sandsynligvis med en sort Superman) begge virker til at kunne fortsætte i ’Joker’s dristige fodspor. Disse film har ingen formel tilknytning til DCEU, men måske vi endelig kan få en ordentlig team-up-film med Batman og Superman, hvis de krydser klinger i dette univers.

Jeg havde i sin tid en drøm om, at Christopher Nolan havde grebet taktstokken for franchisens fremtid efter sine mesterlige ’The Dark Knight’-film i stedet for Zack Snyder. Tingene ville formentlig se anderledes ud i dag, hvis en auteur som Nolan havde været DCEU’s svar på Feige, men træerne vokser ikke ind i himlen.

Emerald Fennell som mulig tovholder til DCEU? (Foto: Rich Polk/Getty Images)

Der er i hvert fald tiltrængt behov for en tovholder, der udstikker kursen for DC. Potentialet er der med de kommende film, men der er stadig behov for en leder, der kan binde tingene sammen og få DCEU til at føles som ét univers og ikke som 10 forskellige film, der stikker i hver deres konfuse retning.

James Gunn, Emerald Fennell eller Andy Muschietti kunne være bud. Lever drømmen om Christopher Nolans magi mon stadig? Nok ikke.

Men i det mindste ser denne superhelte- og tegneseriefan for første gang siden Nolans ’The Dark Knight’-trilogi frem mod de kommende DC-film med lys i øjnene.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af