Holdet bag Marvel-serien ’Loki’: »’Seven’ har været en stor indflydelse«

Den tredje Marvel-serie har ramt Disney+ og kaster virkelig sin slibrige hovedperson for løverne. Vi fangede instruktør Kate Herron, manuskriptforfatter Michael Waldron og skuespillerne Tom Hiddleston og Owen Wilson over en virtuel forbindelse, hvor de blandt andet fortalte, at hovedrollestjernen fungerede som en slags ’Loki’-ekspert på settet.
Holdet bag Marvel-serien ’Loki’: »’Seven’ har været en stor indflydelse«
'Loki'. (Foto: PR)

Gennem seks film har Loki været en tragisk Shakespeare-inspireret figur (’Thor’), modbydelig skurk og massemorder (’The Avengers’), charmerende (’Thor: Ragnarok’) og direkte heroisk (’Avengers: Infinity War’), hvilket endte med at koste ham livet.

Loki viser sjældent sit sande fjæs, og af samme grund er han komplet utilregnelig. Men han gennemgik faktisk en markant udvikling gennem de seks Marvel-film.

I den nye Disney+-serie ’Loki’ er regnskabet dog nulstillet. I ’Avengers Endgame’ slap snydepelsen nemlig væk med Teserakten, mens The Avengers var travlt beskæftiget, så hvem er Loki helt præcis nu? Er han ond, god eller en mellemting?

Spørgsmålet er med garanti lige så kompliceret som seriens hovedperson.

I serien bliver Loki taget til fange af TVA (Time Variance Authority), hvor han anklages for at forbryde sig mod den hellige tidslinje, da han ved sin flugt i 2012 afveg fra sin skæbnebestemte sti.

Mobius M. Mobius, en bureaukratisk agent hos TVA, hyrer imidlertid Loki til en speciel mission, som kun han kan assistere med, men spørgsmålet er selvfølgelig, om Mobius kan stole på tricksteren ,og om han i virkeligheden selv er den, som bliver udnyttet.

‘Loki’. (Foto: PR)

TVA fjerner i samme ombæring Lokis kræfter, så længe han er i deres varetægt, og for den narcissistiske gud med det tvivlsomme menneskesyn er det en stor omvæltning.

Det udgangspunkt gav folkene bag serien mulighed for at grave lidt dybere ned i, hvem den formskiftende Loki i virkeligheden er. Det fortalte de, da vi mødte dem over en videoforbindelse.

»Det, jeg elsker ved serien, er, at Loki har fået fjernet alt, der er genkendeligt for ham. Thor er ikke i nærheden, Asgård er langt væk, The Avengers er ude af syne, og han har ingen status eller kræfter«, siger skuespilstjernen, der er inde i Loki, Tom Hiddleston.

»Hvis du fjerner disse ting, som Loki har brugt til at identificere sig selv med i løbet af de sidste seks film, hvad er der så tilbage af Loki? Hvem er han? (…) . Alle de spørgsmål blev virkelig interessante for os at stille. Hvad gør Loki til Loki? Og hvis der er noget ægte i hans kerne, er han så i stand til at udvikle sig?«.

Altafgørende humor

For Tom Hiddleston, der nu har spillet den notoriske snydepels hele syv gange over 10 år, er det altid en regulær fornøjelse at få lov til at trække i kostumet og iføre sig den udspekulerede grimasse.

»Jeg føler mig meget velsignet over, at jeg stadig er her, og at der fortsat er nye aspekter af karakteren, vi kan undersøge. Jeg synes, at han er en meget nuanceret karakter, så det føles aldrig ensartet«.

Skønt Loki-karakteren har været gennem hænderne på mange forskellige manuskriptforfattere og instruktører i løbet af de foregående seks film, var der rig mulighed for hovedforfatter Michael Walderen (’Rick and Morty’) og instruktør Kate Herron (’Sex Education’) at sætte deres eget præg på serien – blandt andet ved at inkorporere en homage til klassisk film noir og andre krimiklassikere.

Tom Hiddleston i ‘Loki’. (Foto: PR.)

»Stilistisk har vi været meget inspireret af film noir, og det kan blandt andet ses i vores belysning. ’Seven’ har været en stor indflydelse, og der er også referencer til filmen, som fans vil genkende øjeblikkeligt«, forklarer Herron og bliver suppleret af Waldron:

»Finchers ’Zodiac’ og ’The Silence of the Lambs’ var to film, som vi virkelig så meget på i forfatterrummet«.

Men trods referencerne til de dystre krimiuniverser er en væsentlig del af karakterens signatur – humoren – ikke gået tabt i soloserien:

»Både Michael (Waldron, red.) og jeg har komediebaggrunde, og Tom (Hiddleston, red.) er bare utrolig sjov, så det har vi taget med os. (…) Du kan ikke have Loki uden humoren, så det var altid noget, vi ville have med i serien«.

Owen Wilson på Loki-kursus

For Owen Wilson, der er en veteran inden for komediegenren, men derimod ikke har den store erfaring med Marvel-tamtam, var det en stor hjælp at kunne bede om assistance hos den rutinerede kollega Tom Hiddleston.

»Vi snakkede om det, før vi begyndte at optage, og her var Tom så sød og generøs at guide mig igennem hele MCU’s mytologi. Han gav mig også et Loki-kursus og lod mig stille spørgsmål, hvilket hjalp mig meget, da vi skulle finde dynamikken mellem vores karakterer«, siger Wilson og bliver bakket op af Hiddleston:

»Det var interessant at skulle prøve at sammenfatte mine oplevelser i MCU og de seks film. Mobius er ekspert i Loki og ved mere om Loki, end Loki gør om sig selv, og Owen var god til at stille nogle virkelig intelligente spørgsmål, som fik mig til at fundere over min tid i MCU«.

‘Loki’. (Foto: PR)

Faktisk måtte Hiddleston hjælpe store dele af filmholdet med spørgsmål vedrørende Marvel-kontinuiteten, og til sidst blev han en slags lektor i Loki:

»Alle, der arbejdede på serien, hvad enten det var kameramænd, stuntmænd eller kostumedesignere, var nysgerrige på alle de forskellige beslutninger, der var blevet taget af alle dem, som har påvirket Lokis historie, såsom (instruktørerne på de forskellige film, red.) Kenneth Branagh, Taika Waititi og Joe og Anthony Russo. Ting som hvorfor hans kostume skifter, (…) og der var også et spørgsmål omkring hornene, som lød på, hvornår Loki har dem på, og hvorfor han har dem på? Er de en del af noget ceremonielt? Alt vil vise sig med tiden«.

’Loki’ kan ses på Disney+.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af