‘In The Heights’ møder kritik for ikke at caste sorte latinamerikanere – Lin-Manuel Miranda undskylder

‘In The Heights’ møder kritik for ikke at caste sorte latinamerikanere – Lin-Manuel Miranda undskylder
'In The Heights'. (Foto: PR)

Den Lin-Manuel Miranda-producerede musical ‘In the Heights’ fik premiere i USA i sidste uge, hvor den blev mødt med overvældende flotte anmeldelser.

Efterfølgende er filmen dog også blevet kritiseret på de sociale medier, hvor nogle seere highlighter manglen på mørke latinamerikanere i filmens centrale roller. Blandt kritikerne er blandt andre The Root-journalisten Felice León og New York Times kulturanmelderen Isabelia Herrera.

Det har fået både Lin-Manuel Miranda og instruktør Jon M. Chu til at reagere, og førstnævnte lægger sig fladt ned med en undskyldning:

»Jeg ser diskussionen omhandlende afrolatinsk repræsentation i vores film (…) og det er tydeligt, at mange i vores mørke, afrolatinske fællesskab ikke føler sig ordentligt repræsenteret i filmen, især i hovedrollerne«.

»Jeg lytter til, at uden tilstrækkelig mørk afrolatinsk repræsentation, vil arbejdet føles overfladisk over for det fællesskab, som vi så gerne ville repræsentere med stolthed og glæde. I vores forsøg på at male et mosaikbillede af vores fællesskab, har vi fejlet«.

»Jeg er virkelig ked af det«, skriver Miranda på Twitter:

Jon M. Chu slår derimod fast, at castingen gik ud på at vælge de personer, der passede bedst til deres roller.

»I sidste ende, da vi kiggede på castet, prøvede vi at vælge de mennesker, der passede bedst til de roller«, siger instruktøren i et videointerview med Felice León.

’In The Heights’ får dansk premiere 17. juni, hvor den dog kun vil blive vist i et meget begrænset antal biografer grundet uoverensstemmelserne mellem distributøren Warner Bros. (som i år sender alle sine film direkte på streaming på HBO Max i USA) og biografejerne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af