Var Indiana Jones pædofil? Nej, mener hans filmkæreste

Var Indiana Jones pædofil? Nej, mener hans filmkæreste
'Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark'. (Foto: PR)

Alle, der har set ‘Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark’ husker formentlig scenen, hvor Indy genforenes med sit tidligere ungdoms-crush, Marion Ravenwood:

»Over de sidste 10 år har jeg lært at hade dig«, siger Marion til eventyreren som bedyrer, at han aldrig havde i sinde at såre hende.

»Jeg var et barn! Jeg var forelsket! Det var forkert, og du vidste det«, svarer Marion vredt tilbage.

Lige præcis dén replikudveksling har i nyere tid fået en del seere til at spekulere over, om Indiana Jones simpelthen forgreb sig på en mindreårig – og dermed kan kategoriseres som pædofil.

Men det mener skuespilleren bag Marion, Karen Allen, dog ikke. I et interview med mediet Uproxx siger hun:

»Man kan sikkert godt sige, at der var foruroligende undertoner. Jeg tror, at jeg siger noget om, at jeg var 16. Jeg kan ikke huske det. Det var i hvert fald altid, hvad jeg forestillede mig: At hun var 16 og han var 26. Og han var hendes fars studerende. Det får lov til at forblive meget mystisk. Vi ved ikke, hvad forholdet gik ud på. Jeg mener, de kunne have kysset et par gange, og hun kan have været helt skudt i ham, og han har bare ikke haft lyst til at indlade sig med en, der var så ung. Måske var hendes far rasende på ham«.

Skuespilleren fortsætter:

»Marion havde helt tydeligt stærke følelser for ham. Han har måske også følt noget for hende, men i sidste ende besluttet sig for, at situationen var for farlig til, at han ville tage det videre. Når noget bliver beskrevet så vagt, så kan man selv tolke på det. Min tolkning har altid været, at det var ret uskyldigt. Når Marion siger, ‘Det var forkert, og du vidste det’, så forstår jeg det sådan, at han måske forførte hende på en måde. Men når hun siger, at hun var et barn, så tror jeg altså, at hun mener 16 år. Eller noget i den retning«.

»Jeg ser ham ikke som pædofil«, slutter Allen.

Produktionen af ‘Indiana Jones 5’, der har både Harrison Ford og vores egen Mads Mikkelsen på rollelisten, er i skrivende stund undervejs i  Storbritannien.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af