Bill Cosby er på fri fod igen

Bill Cosby er på fri fod igen
Bill Cosby ved domsafsigelsen i 2018. (Foto: Mark Makela/Getty Images)

I 2014 stod en lang række kvinder frem og anklagede komikeren og skuespilleren Bill Cosby for overgreb, heriblandt bedøvelse med stoffer og voldtægt.

I september 2018 blev han idømt 3-10 års fængsel i Pennsylvania for netop en drugrape på kvinden Andrea Constand i 2004.

Men nu er den tidligere ‘Cosby Show’-stjerne igen på fri fod. Efter at have afsonet de minimale tre år af straffen gik han onsdag eftermiddag ud af State Correctional Institution Phoenix.

Cosbys advokat udtalte, at hans klient havde afsonet tre års uretfærdig straf, at han gjorde det med værdighed og var en mentor for de andre fanger.

Cosby selv tweetede: »Jeg har aldrig ændret mit standpunkt eller min historie. Jeg har altid fastholdt min uskyld«. Derefter takkede han sine fans, venner og støtter samt retten i Pennsylvania for at løslade ham.

Den tidlige løsladelse bliver kritiseret i utvetydige termer fra flere sider. Heriblandt fra Janice Baker Kinney, der vidnede under retssagen og fortalte, at Cosby begik et seksuelt overgreb på hende i 1982.

»Jeg er chokeret, og min mave knuder sig sammen over det her«, sagde hun til ABC News Live.

»Bare én lille jurasætning kan omgøre dette, når så mange mennesker stod frem, og så mange kvinder fortalte deres sandhed«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af