Disse film og serier skal du streame i august – fra dødelig clickbait til Kidman

Sommerstemningen fortsætter på streaming i august, hvor Nicole Kidman inviterer på et creepy wellness-ophold i Amazon Prime-serien ’Nine Perfect Strangers’, Sandra Oh slår sig sammen med ’Game of Thrones’-skaberne på Netflix, og Mark Wahlberg uddeler tæv på Paramount+.
Disse film og serier skal du streame i august – fra dødelig clickbait til Kidman
'Clickbait' på Netflix. (Foto: Netflix)

’Clickbait’

’Entourage’s Adrian Grenier spiller (måske) imod type i Netflix-thrillerserien ’Clickbait’, hvori »den perfekte mand og far«, Nick Brewer, kidnappes. Nick er som sunket i jorden, men pludselig dukker en foruroligende video op, hvori manden holder et skilt op foran sig med teksten: »Jeg mishandler kvinder. Ved 5 millioner visninger dør jeg«. Hvem er det, der holder Nick fanget, og er han i virkeligheden slet ikke den pæne samfundsborger, alle så ham som? Med på rollelisten er også Zoe Kazan (‘The Big Sick’) og Betty Gabriel (‘Get Out’).

Kan ses på Netflix 25. august.

Nicole Kidman i ‘Nine Perfect Strangers’ på Amazon Prime. (Foto: Amazon Prime)

’Nine Perfect Strangers’

Man skal ikke spøge med alternative wellness-behandlinger udført af lidt for kult-agtige forbilleder i hvidt … I miniserien ‘Nine Perfect Strangers’ spiller Nicole Kidman lederen af et wellness-retreat, der tager imod ni gæster, som alle har brug for at »hele« sig selv. Øvelserne til øget balance i sjælen synes imidlertid langsomt at få den stik modsatte effekt, og snart byder paranoiaen ud blandt gæsterne, spillet af blandt andre sværvægterne Bobby Cannavale, Melissa McCarthy, Regina Hall, Luke Evans og Michael Shannon. Serien genforener Kidman med henholdsvis skaberen bag og forfatteren til ‘Big Little Lies’, David E. Kelley og Liane Moriarty.

Kan ses på Amazon Prime 20. august.

Emilia Jones i ‘Coda’. (Foto: Deadline.com/Sundance.)

’Coda’

Instruktør Sian Heders film ‘Coda’ ryddede ret sensationelt bordet under den anerkendte Sundance-filmfestival tidligere på året. Her vandt den både publikumsprisen, Grand Jury-prisen, prisen for instruktør og for ensemble – og hurtigt blev den det største salg på festivalen nogensinde, da Apple TV+ smed 25 millioner dollars efter distributionsrettighederne. ’Coda’ handler om 17-årige Ruby (Emilia Jones), der er det eneste hørende medlem af sin familie. Samtidig med at hun hjælper familien med at bestyre deres fiskeforretning, går hun i skole og til kor, hvor hun udvikler en stor passion for musikken. Tilmed opfordrer hendes korlærer hende at søge ind på en musikskole, og Ruby er nu splittet mellem familiens afhængighed af hende og sin egen drøm.

Kan ses på Apple TV+ 13. august.

‘What If … ?’. (Foto: Disney+)

’What If … ?’

Disney+’s seneste Marvel-serie er en animeret kuriositet, der udforsker en række alternative plots og karakterrelationer i det velkendte superhelteunivers – hvad hvis Black Panther havde sluttet sig til The Guardians of the Galaxy? Og hvad hvis Captain Americas kæreste Peggy Carter var blevet superhelt i sin egen ret som Captain Britain? Størstedelen af skuespillerne fra Marvel-filmene vender tilbage for at lægge stemme til deres egne karakterer, hvorfor vi kan glæde os til et genhør med blandt andre Chris Hemsworth som Thor, Tom Hiddleston som Loki og Chadwick Boseman som Black Panther (den sidste rolle, skuespilleren indspillede før sin alt for tidlige død sidste år).

Kan ses på Disney+ 11. august.

Mark Wahlberg i ‘Infinite’. (Foto: Paramount+)

’Infinite’

Den nye streamingaktør Paramount+ er klar med sin første store filmsatsning i form af sci-fi-thrilleren ‘Infinite’. I filmen spiller Mark Wahlberg den selvdestruktive Evan McCauley, der plages af minder om steder, han aldrig har besøgt, og evner, han aldrig har lært. Da han opdager en hemmelig gruppe kaldet ‘Infinites’, falder alt i hak, men verdensfreden trues af en skurk med lignende evner som McCauley (Chiwetel Ejiofor) … ’Infinite’ er instrueret af Antoine Fuqua, der tidligere har dirigeret Wahlberg i ‘Shooter’ og Denzel Washington i ‘Training Day’ og ‘The Equalizer’. Selvsamme Fuqua arbejder desuden i skrivende stund på det amerikanske remake af den danske thriller ‘Den skyldige’.

Kan ses på Paramount+ 11. august.

Sandra Oh i ‘The Chair’ på Netflix. (Foto: Netflix)

’The Chair’

Altid fremragende Sandra Oh tager en pause fra ’Killing Eve’-universet for at spille hovedrollen i Netflix-komedieserien ’The Chair, produceret af ingen ringere end ’Game of Thrones’-cheferne David Benioff og DB Weiss i samarbejde med Benioffs hustru, skuespiller Amanda Peet. Peet har desuden skrevet alle afsnit og er også showrunner på serien, der følger engelskprofessoren Dr. Ji-Yoon Kim (Oh). Kim bliver som den første farvede kvinde nogensinde hyret til at lede engelskafdelingen på det prestigiøse Pembroke University, men da hun møder på arbejde, går det hurtigt op for hende, at alt sejler.

Kan ses på Netflix 20. august.

‘The Witcher: Nightmare of the Wolf’. (Foto: Netflix)

’The Witcher: Nightmare of the Wolf’

Inden vi får anden sæson af Netflix’ uhyre populære fantasyserie ’The Witcher’, kan fans kaste sig over prequel-animefilmen ’Nightmare of the Wolf’, der følger en yngre og en my mere øretæveindbydende monsterjæger end Henry Cavills formummede antihelt. Theo James (’Divergent’) lægger stemme til den unge udgave af Vesemir, som i ’The Witcher’ blev spillet af vores egen Kim Bodnia, og dermed giver ’Nightmare of the Wolf’ en langt mere fuldfed baggrundshistorie for ’Witcher’-universet, der kan blive god at have i baghovedet inden sæson 2 lander 19. december.

Kan ses på Netflix 23. august.

‘Cruel Summer’ på Amazon Prime. (Foto: Amazon Prime)

’Cruel Summer’

»It’s a cruel, cruel summer … «. Der er fuld knald på 90’er-nostalgien i Amazon Primes saftige dramaserie om en teenagepige, der forsvinder sporløst i sommeren ’93. Kate (Olivia Holt) var sin hjembys highschool-darling, men i hendes fravær overtager den tidligere generte Jeanette (Chiara Aurelia) pludselig rollen – lige indtil Kate vender tilbage et år senere, og beskylder Jeanette for at have været vidne til en forbrydelse. Sagen tiltrækker landsdækkende medieinteresse, og snart er Jeanette mistænkt af alt og alle. ’Cruel Summer’ er skabt af manuskriptforfatteren bag teen-nyklassikeren ’Easy A’, Bert V. Royal, og handlingen udspiller sig på den samme dato igennem tre år – ’93, ’94 og 95’.

Kan ses på Amazon Prime 6. august.

‘Rick and Morty’. (Foto: HBO)

‘Rick and Morty’ særafsnit

I særafsnittet ‘Rick and Morty: Summer Meets God (Rick Meets Evil)’ er Summers nye kæreste ikke menneskelig, Jerry har som altid store problemer, og Rick er … som Rick nu engang er. Har du brug for større incitament til at kaste dig over den lille godbid fra serieskaber Dan Harmon og Adult Swim? Så har du vist aldrig stiftet bekendtskab med ‘Rick and Morty’ tidligere, tsk tsk.

Kan ses på HBO Nordic 2. august.

Emma Stone i ‘Cruella’. (Foto: Disney+)

’Cruella’

Fra en cruel sommer til en ægte Cruella i Disneys live action-fortælling om skurkinden fra ’101 Dalmatiner’. Emma Stone spiller den unge Cruella, som indtager Londons modescene i the swinging sixties for at arbejde for Emma Thompsons magtliderlige chef, og filmens vibe er mere ’Joker’ møder ’The Devil Wears Prada’ end nuttede tegnefilmsvovser. Som vores anmelder Freja Dam skrev tidligere i år: »Et energisk visuelt festfyrværkeri af en oprindelseshistorie for dalmatinerdræberen Cruella de Vil med Emma Stone og Emma Thompson i veloplagt duel«. Filmen har indtil nu kun været tilgængelig som købefilm på Disney+, men bliver altså nu en del af det almindelige abonnement.

Kan ses på Disney+ 27. august.

‘McCartney 3, 2, 1’. (Foto: Disney)

’McCartney 3, 2, 1’

Den står på nostalgisk musikhistorie og unikke bag scenen-anekdoter fra Beatles-årene når Paul McCartney sætter sig ned sammen med Beatles-produceren Rick Rubin i denne roste miniserie fra Hulu. Over tre afsnit taler de herrer kreativitet og inspirationskilder, og åbner op for, hvordan deres egne private relationer har influeret de sange, generationer er vokset op med.

Kan ses på Disney+ 25. august.

Theo Germaine og Abby McEnany. (Foto: Adrian S. Burrows/ Showtime)

‘Work in Progress’ sæson 2

En af sidste års mest underkendte komedieserier er tilbage med sæson 2, og er du endnu ikke hoppet ombord, så er det med at komme igang. ‘Work in Progress’ er skabt af komiker Abby McEnany, som her spiller en lettere fiktionaliseret version af sig selv (ikke ulig standupper Mae Martin i komedieserien ‘Feel Good’ på Netflix). Anden sæson samler historien op, efter at Abbys forhold er gået i stykker, og vor 46-årige hovedperson kæmper for at komme op til overfladen igen – men så lander en vis global pandemi og en familiekrise pludselig oveni hinanden.

Kan ses på HBO Nordic 23. august.

‘The Kissing Booth’ på Netflix. (Foto: Netflix)

’The Kissing Booth 3’

Kyssekassen på Netflix lukker of slukker med den tredje film i rækken af de absurd populære YA-romancer. Denne gang skal hovedrollen Elle (Joey King fra ‘Fargo’) på college, men skal hun følge drømmefyren Noah (Jacob Elordi fra ‘Euphoria’) til Harvard eller bedstevennen Lee (Joel Courtney) til UC-Berkeley, hvor begges mødre gik? Hvis hjerte bliver knust, og hvem rider sammen mod solnedgangen? Spændingen udløses når ’The Kissing Booth 3’ stormer ind på den danske Netflix Top 10 (ja, det tør vi godt love på forhånd).

Kan ses på Netflix 11. august.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af