‘Dune’ får dansk premiere tidligere end forventet – endda i biografen

‘Dune’ får dansk premiere tidligere end forventet – endda i biografen
'Dune'. (Foto: PR)

Denis Villeneuves ventede sci-fi-epos ‘Dune’ har været ramt af forsinkelser på forsinkelser, både grundet corona, større rokader i Hollywoods premierekalender og Warner Bros’ kontroversielle beslutning om at lade alle årets film få premiere i biografer og på HBO Max samtidig i USA.

Men nu er der endelig (!) gode nyheder til alle danske ‘Dune’-fans: Filmen får premiere en hel måned før forventet, når den lander i de danske biografer 16. september. Det afslører Foreningen af filmudlejere i Danmarks premierekalender, der plejer at være et velopdateret pejlemærke for biografpremierer.

Men den helt store nyhed er, at filmen kommer til at blive vist i nogle af landets største sale, hvilket tidligere har været uvist grundet den verserende konflikt mellem Warner Bros. og de danske biografer.

Vi kommer blandt andet til at kunne opleve filmen i CinemaxX’ sale, blandt andet i IMAX (!!), hvis man skal tro biografkædens hjemmeside.

Det tyder altså på, at de danske biografer og den danske distributør af Warner Bros.-film, SF Studios, har nået frem til en overensstemmelse i sagen om det minimerede biografvindue – i hvert fald på denne særligt imødesete titel.

Nordisk Films biografer har dog ikke føjet filmen til deres liste over kommende film endnu, hvilket tyder på, at landets største biografkæde vil forbigå filmen.

‘Dune’ har Timothée Chalamet i hovedrollen som den unge Paul Atreides, som får til opgave at vogte en planet, hans familie ejer. Men intergalaktiske stridigheder lurer i kulissen.

Filmen får verdenspremiere på Venedig Film Festival i starten af september og udkommer altså i de danske biografer umiddelbart efter.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af