Efter ’Bachelor’-finalen: Ydmygelserne vil ingen ende tage for Danmarks første bachelor

Stort set alt gik galt under første sæson af den danske udgave af 'The Bachelor'. Realityekspert Marlene Weybøll ser nærmere på hovedrollens nederlag.
Efter ’Bachelor’-finalen: Ydmygelserne vil ingen ende tage for Danmarks første bachelor
'The Bachelor'. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

Spoilers for afslutningen af ‘The Bachelor’ på TV 2.

KOMMENTAR. Det blev den første danske Bachelor, Casper Berthelsen, der trak det absolut korteste strå – eller, han stak sig på alle tænkelige rosentorne i den første danske sæson af det amerikanske monsterfænomen, reality- og datingformatet ’The Bachelor.’

I dag kan vi se det allersidste afsnit, ’Efter den sidste Rose’, hvor Bacheloren mødes med værten Petra Nagel for at tale ud om tiden efter ’Bachelor’.

Forestil dig at stå på en smuk bjergside et sted på Rhodos og erklære din kærlighed til hvad du håber, kan blive kvinden i dit liv. Og hun siger ja til dig. I tilbringer en fantastisk aften og nat sammen, og fremtiden er håbefuld. Forestil dig så, at du allerede dagen efter står i Københavns Lufthavn og venter på denne kvinde, fordi I ikke kunne sidde sammen i flyet. Det hele starter faktisk først nu.

Men hun er forsvundet. Hun dukker ikke op. Hun er stukket af fra dig i lufthavnen.

Og er forsvundet ud i den danske vinter. Nu må du tage toget hjem til Aarhus alene. Hvad skal du gøre: Tude eller kaste op?

Forestil dig så, at det hele er blevet filmet. At hele kærlighedserklæringen er blevet filmet af et kæmpe tv-hold. Der er droner, og der er tilrettelæggere. Der er redaktører fra TV 2, producenter fra produktionsselskabet Warner Bros. Der er runnere og lydmænd. De står alle og ser den her kærlighedserklæring. For om otte måneder har du hovedrollen i et stort opsat realityformat, der skal vises over otte uger på TV 2 Play. Og forestil dig for øvrigt også, at de alle sammen også er der i lufthavnen, da du står der, og hun er skredet fra dig uden at sige farvel.

Men ydmygelsen vil ingen ende tage.

Stive smil i Go’Morgen Danmark

Efter premieren på ’Bachelor’ på TV 2 Play vil alle medier have fat i dig, og høre om din rejse. Du kan ikke fortælle nogen, hvad der er sket. Du skal sidde og smile og tale om denne »fantastiske« rejse, du har været på.

Du skal lave stories på Instagram. Du skal i Go’Morgen Danmark, Go’Aften Danmark, i radioen og dit billede hænger på busser, og du er alle steder. Og så skal du fandeme også se dig selv på tv – se dig selv få følelser for den kvinde helt forfra. Hvad der burde være blevet glemt og fortrængt, som det dårlige minde det er, bliver nu blæst op igen. Og alle kan følge det og have en mening om det.

Skal du grine eller skal du græde? Eller kaste op?

For forestil dig så, at alle begynder at tale grimt om dig. Du er kedelig. Du er slesk, og du burde ikke være bacheloren overhovedet. Og BUM! Så kommer der en ny bachelor ind. Den karismatiske og tv-erfarne Jaffe Janjooa, som tager hele landet med storm. Alle elsker Jaffer. Alle hader Casper.

Casper, Petra og Jaffer i ‘The Bachelor’ på TV 2. (Foto: Steffen Røes/TV 2)

Faktisk truede du med at tage hjem, da Jaffer ankom. Det stod ikke i din kontrakt – produktionen har ført dig bag lyset, mener du. Men de får dig overtalt, og så skal du på dates sidde og smile og synes, det er noget så dejligt, at Jaffer er kommet. En wingman, en du kan dele tingene med.

Men I bliver holdt adskilt under hele programmet. Selvom det jo ikke er en konkurrence, som produktionsselskabet siger – så virker det lidt som en konkurrence. Du kan på tv se alt det, du ikke fik at vide af produktionen, mens det stod på, nemlig at Jaffer fløj i helikopter og fik stort opsatte dates, mens du fik en gåtur på en strand med en lånt hund, der hedder Pepé.

Du kan læse og høre om hashtag #teamjaffer og hashtag #teamcasper. Du kan se Jaffer Janjooa få flere og flere følgere på Instagram, mens det stadig går lidt langsomt på din egen profil. Og du ved stadig godt, hvordan det slutter. Du ved, at du vælger fanfavoritten fra og giver din sidste rose til programmets skurk. Som dagen efter vælger at stikke af fra dig i Kastrup Lufthavn.

Det sidste menneske, jeg har lyst til at være i dag, er bacheloren Casper Berthelsen.

Jeg er en af dem, der har været efter produktionen for at vælge Casper. Jeg har skrevet om det, og jeg har talt om det i min podcast ’Reality Tjek’. Jeg har faktisk talt om det alle de steder, hvor nogen gad lytte. Men jeg har også sagt det til Casper Berthelsen selv. Jeg står ved det, når jeg siger, at der kun skulle have været én Bachelor, og det skulle have været Jaffer Janjooa.

En bøn til sæson 2

Casper Berthelsen blev slugt og brugt i et format, der var alt for stort til ham. Han druknede og alt gik galt for ham. Det virkede på seerne som om, Jaffer Janjooa var en panik-casting – en flot mand med en sprudlende personlighed, der blev hastet til Rhodos for at redde produktionen fra den stive og kedelige Casper, som åbenbart ikke kunne have en samtale med de kvinder, han datede.

Casper og hans udkårne Michaela. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

Det virkede som om, kvinderne egentlig ikke kunne lide Casper særlig godt. Og det virkede som om, produktionen ikke kunne lide ham særlig godt. Og når det virker sådan, så kommer seerne heller ikke til at kunne lide Bacheloren særlig godt.

Personligt har jeg intet imod Casper Berthelsen. Han og jeg har haft jævnlig kontakt under de otte uger, hvor programmerne er blevet vist. Og jeg har kun oplevet ham som sympatisk og empatisk. Han har taget alle slagene, også dem fra mig, med oprejst pande. Han har smilet til kameraerne og han har opfyldt sin del af kontrakten. Man kan diskutere, om produktionen har.

Ikke desto mindre ser jeg frem til en sæson to – forhåbentlig med kun én enkelt bachelorette.  Og forhåbentlig én, produktionen og de single mænd, der skal date hende, kan lide.

Og dermed også en, vi seere holder med.

’The Bachelor’ kan ses på TV 2 Play.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af