Robert Downey Jr. og ‘Old Boy’-instruktør Park Chan-wook laver HBO-serie

Robert Downey Jr. og ‘Old Boy’-instruktør Park Chan-wook laver HBO-serie
Robert Downey Jr. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Efter et årti som blockbuster-darling for Marvel og som Sherlock Holmes er Robert Downey Jr. nu på vej til den lille skærm hos HBO.

Og han har fundet sig en særdeles spændende samarbejdspartner:

Downey Jr. har således slået sig sammen med ‘Old Boy’ og ‘The Handmaiden’-instruktøren Park Chan-wook om at filmatisere den Pulitzer-prisvindende roman ‘The Sympathizer’ af forfatteren Viet Thanh Nguyen.

Historien følger en fransk-vietnamesisk mand, som arbejder som spion for kommunisterne under Vietnam-krigen, og senere flygter til USA i eksil.

Robert Downey Jr. skal både producere, igennem sit og hustruens Susans produktionselskab Team Downey, og spille med i serien – om end selvsagt ikke som spionen i centrum. Et af tidens mest toneangivende filmstudier, A24, som har givet os indieperler a la ‘Midsommar’ og ‘Moonlight’ er også inde over projektet.

I en pressemeddelelse fortæller den tidligere Iron Man:

»Med instruktør Park ved roret forventer jeg, at det her bliver et kreativt produktionseventyr for Susan, mig selv og hele Team Downey, og en stimulerende oplevelse for mig at spille en kompleks birollekarakter. A24 og HBO er den perfekte kombination af samarbejdspartnere og forældre … Det er præcis den form for udfordring, jeg har trængt til, og jeg tror på, at vi vil levere en fantastisk seeroplevelse til publikum«.

Det vides ikke, hvornår optagelserne til ‘The Sympathizer’ går i gang, men vi kan roligt konstatere, at serien øjeblikkeligt er blevet et af de mest imødesete tv-projekter undervejs.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af