‘Space Jam 2’-instruktør: »Jeg anede ikke, at folk ville hidse sig op over en kanin uden bryster«

‘Space Jam 2’-instruktør: »Jeg anede ikke, at folk ville hidse sig op over en kanin uden bryster«
Snurre Snup og Lola Bunny i 'Space Jam' (1996). (Foto: PR)

En af 2021’s mest bizarre »kontroverser« i La La Land blussede op i foråret, da det kom frem, at ‘Space Jam’-tegneseriefiguren Lola Bunny havde fået en makeover i forbindelse med 90’er-filmens opfølger.

Lolas mavebluse var således blevet erstattet af en mere almindelig t-shirt, og hendes bryster gjort mindre.

Til Entertainment Weekly forklarede instruktør Malcolm D. Lee dengang:

»Lola var ikke politisk korrekt (i originalen, red.). Det er en børnefilm, så hvorfor har hun en mavebluse på? ( … ) Det er 2021. Det er vigtigt at reflektere over autenticiteten af de stærke og handlekraftige kvindelige karakterer. (…) Så vi ændrede en masse ting, ikke kun ved hendes udseende – som for eksempel at sikre den rette længde på hendes shorts og gøre hende feminin uden at objektivisere hende – men også ved at give hende en rigtig stemme«.

Lola Bunny i ‘Space Jam 2’. (Foto: PR)

Snurre Snups udkårnes nye look skabte overraskende stor furore blandt de ‘Space Jam’-fans, der ikke så noget problem i seksualiseringen af (tegneserie)kaniner.

Og det kom fuldstændig bag på instruktøren, fortæller han i et nyt interview med Entertainment Weekly:

»Jeg anede ikke, at folk ville hidse sig så meget op over en kanin uden bryster. Hør her, jeg forstår godt, at folk ikke bryder sig om forandring, men jeg synes, at vi trængte til at udvikle hende (…) Og ja, der har også været kvinder, der har været sådan, ‘Nå okay, så man kan ikke være en stærk kvinde og samtidig have store bryster?!’. Selvfølgelig kan man det, men vi taler om en tegneseriekanin her, ikke kvinder!«.

‘Space Jam 2’ får premiere i danske biografer i denne uge, 15. juli.

I den amerikanske version er det Zendaya, der lægger stemme til Lola, mens det i Danmark er ingen ringere end Tessa.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af