Jurypræsident Spike Lee udråber Guldpalmevinderen ved en fejl ved prisceremonien i Cannes – se videoen

Jurypræsident Spike Lee udråber Guldpalmevinderen ved en fejl ved prisceremonien i Cannes – se videoen
Spike Lee. (Foto: Amy Sussman/Getty Images)

Der var kaos på scenen, da Guldpalmen skulle uddeles i Cannes her til aften.

Kun få minutter inde i den stort anlagte prisuddeling kom jurypræsidenten Spike Lee nemlig til at afsløre vinderen af den prestigefyldte toppris ved et uheld – og alt for tidligt.

Guldpalmen gik til den franske film ‘Titane’ af Julia Ducournau, den kun anden kvinde i historien (!) til at vinde den eftertragtede statuette efter Jane Champion, der vandt for ‘The Piano’ i 1993.

Egentlig skulle Lee have overrakt prisen for bedste mandlige skuespiller, der gik til Caleb Landry Jones (‘Get Out’) for den australske film ‘Nitram’, men den amerikanske instruktør blev tilsyneladende befippet af den fransktalende værtinde og kom i stedet til at udråbe Guldpalmevinderen.

Reaktionerne fra hans medjury, der tæller folk som Maggie Gyllenhaal, Mélanie Laurent (‘Inglourious Basterds’), Mati Diop (‘Atlantics’) og Tahar Rahim (‘Profeten’), er guld værd:

Ingen af dem kan tro deres egne øjne og ører, og indser for sent, at deres juryformand har kastet sig ud i en brøler. I det mindste er nogle af dem ikke for fine til at grine af uheldet.

Da Lee senere indtog scenen for officielt at overrække prisen, undskyldte han til den fyldte sal: »I mit 63 år lange liv, har jeg lært, at folk får en chance til. Så det her er min anden chance. Jeg er ked af, at jeg klokkede i det. Det tog meget spænding ud af aftenen«.

Til den efterfølgende pressekonference udtalte Lee: »Jeg har ingen undskyldninger. Jeg klokkede i det […]. Der er ingen undskyldninger… jeg var meget hurtig til at tale med folkene fra Cannes og undskylde over for dem. De sagde, at jeg ikke skulle tænke på det«.

Udover Guldpalmen til ‘Titane’ var der store priser at hente for iranske Asghar Farhadis ‘A Hero’, den finske ‘Hytti No. 6’, den iraelske ‘Ahed’s Knee’ og Apichatpong Weerasethakuls ‘Memoria’ med Tilda Swinton. Se den fulde vinderliste her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af