‘Superman’-instruktør Richard Donner er død

‘Superman’-instruktør Richard Donner er død
Richard Donner på den røde løber i 2017. (Foto: Joshua Blanchard/Getty Images)

Den erfarne og alsidige Hollywood-instruktør Richard Donner er død, 91 år gammel. Det bekræfter hans produktionsselskab over for Variety.

Donner er især kendt for at igangsatte den til stadighed dominerende bølge af superheltefilm, da han instruerede biografsællerten ‘Superman’ i 1978. Senere fulgte andre blockbusters som ‘Goonierne’ fra 1985 og ‘Dødbringende våben’ fra 1987, der fik tre efterfølgere.

Han startede karrieren i den amerikanske tv-branche helt tilbage i 1957 som manuskriptforfatter og instruktør på blandt andet ‘The Twilight Zone’, inden han i 1976 brød igennem på det store lærred med gyseren ‘Tegnet’.

Senere begyndte Donner også at producere egne og andres film, ofte i selskab med hustruen Lauren Shuler Donner. På producer-cv’et står blandt andet Joel Schumachers ‘Lost Boys’ fra 1987, Simon Wincers ‘Befri Willy’ fra 1993 og Bryan Singers ‘X-Men’ fra 2000.

De seneste 10 år har der på filmsiden været relativt stille fra Richard Donner, der havde sin sidste instruktørtjans i 2006 på Bruce Willis-actionbaskeren ’16 Blocks’. Hollywood-veteranen havde ellers planlagt at vende tilbage i instruktørstolen med femte og sidste film i ‘Dødbringende våben’-franchisen, men det nåede desværre ikke at blive en realitet inden hans død.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af