Angelina Jolie om Brad Pitts medvirken i Harvey Weinstein-film: »Vi skændtes om det«

Angelina Jolie om Brad Pitts medvirken i Harvey Weinstein-film: »Vi skændtes om det«
Brad Pitt og Angelina Jolie i 2012. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Angelina Jolie er udover sit filmvirke kendt for sin aktivisme og kamp for menneskerettigheder. 

Emnet udfolder hun i sin nye bog ‘Know Your Rights and Claim Them: A Guide for Youth’, og i den anledning fortalte hun The Guardian om sin egen kamp for at blive behandlet ordentligt i Hollywood.

Her kommer stjerneskuespilleren ind på Harvey Weinstein, som hun arbejdede sammen med i 1996 på Miramax-filmen ‘Playing by the Heart’. Her lærte hun af bitter erfaring om producerens overgreb, og brugte resten af sin karriere på at advare folk mod Weinstein.

Selvom hun ikke går i detaljer om sin oplevelse med produceren, mere end antydes det, at han forsøgte at udnytte sin magt.

»Hvis du ender med at undslippe ham, og komme ud af værelset, tror folk, at han forsøgte på noget, uden egentlig at gøre det. Sandheden er, at forsøget og oplevelsen er et overgreb i sig selv«, siger hun.

Journalisten spørger derefter, om Weinstein forbrød sig på hendes rettigheder, hvortil Jolie svarer: 

»Det gjorde han. Det var mere end et forsøg. Det var noget, jeg var nødt til at flygte fra. Jeg holdt mig væk og advarede folk om ham. Jeg kan huske, at jeg fortalte min første mand Jonny (Lee Miller, red.) om det, og han tog det fantastisk og forsøgte at sprede ordet om, at man ikke skulle lade kvinder være alene med ham«, siger hun og fortsætter:

»Da jeg blev spurgt, om jeg ville medvirke i ’The Aviator’ (den Weinstein-producerede film af Martin Scorsese, red.), sagde jeg nej, fordi han var involveret. Jeg arbejdede aldrig med ham igen. Det var hårdt for mig, da Brad gjorde. Vi skændtes om det. Selvfølgelig gjorde det ondt«.

Pitt medvirkede blandt andet i ’Inglourious Basterds’ og ’Killing Them Softly’, begge produceret af Weinstein. Jolie fortæller, at hun undlod at deltage i premierer, fordi hun ikke ville løbe ind i overgrebsmanden.

Pitt har tidligere fortalt, hvordan han truede Weinstein på livet, da han erfarede, at produceren havde forsøgt at forgribe sig på Gwyneth Paltrow, som Pitt dannede par med i 90’erne.

Sidste år blev Weinstein idømt en fængselsstraf på 23 år for to sager om voldtægt og overgreb. Han er lige nu sigtet for voldtægt i Los Angeles og risikerer endnu en fængselsstraf, der kan sende ham bag tremmer i op til 140 år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af