Daniel Craig synes ikke, at James Bond skal spilles af en kvinde: »Svaret er meget enkelt«

Daniel Craig synes ikke, at James Bond skal spilles af en kvinde: »Svaret er meget enkelt«
Daniel Craig i 'No Time to Die' (Foto: Nicola Dove)

Tilbage i 2019 blev 007-titlen i den kommende Bond-film ‘No Time to Die’ officielt overdraget til en kvindelig agent. Aka. skuespilleren Lashana Lynch.

Og lige siden har rygterne svirret om, hvorvidt selve James Bond-karakteren også står foran en snarlig kønsmakeover .

Den nuværende Bond Daniel Craig bunder som bekendt sin sidste tørre martini i ‘No Time to Die’, men afløseren i franchisen er endnu ikke fundet.

Stod det til Craig selv, bliver »Mr. Bond« dog ikke til »Miss« i nærmeste fremtid. I et nyt interview med Radio Times blev stjernen spurgt, om han kunne forestille sig en kvindelig Bond, hvortil Craig svarede:

»Svaret er meget enkelt. Der burde simpelthen være bedre roller til kvinder og farvede skuespillere. Hvorfor skulle en kvinde spille James Bond, når der burde være en rolle til en kvinde, der er lige så god som James Bond?«.

Dermed er Craig på linje med Bond-produceren Barbara Broccoli, som også udtalte sig om debatten tilbage i 2018 i avisen The Guardian:

»Bond er en mand. Han er en mandlig karakter. Han er skrevet som en mand og jeg tror, at han vil blive ved med at være en mand. Og det er fint. Vi behøver ikke at forvandle mandlige karakterer til kvinder. Lad os skabe flere kvindelige karakterer, og få historien til at passe til de karakterer«.

Dengang medgav Broccoli, at hun ikke ser franchisen som feministisk, mens Craig i et interview med The Red Bulletin har kaldt Bond for »misogyn«.

Af samme årsag blev ‘Fleabag’-skaberen Phoebe Waller-Bridge hyret til at finpudse manuskriptet til ‘No Time to Die’ for at nuancere kvindeskildringerne – på personlig opfordring fra Craig.

Ifølge Ana de Armas, som spiller Bonds seneste flirt, CIA-agenten Paloma, var det Waller-Bridges bidrag til filmen der gjorde, at hun sagde ja til rollen:

»Man kunne mærke, at Phoebe havde været inde over karakteren. Der var den her humor og kækhed, der er så karakteristisk for hende. Paloma føles som en rigtig kvinde«, fortalte Armas sidste år til Vanity Fair.

‘No Time to Die’ får premiere den 30. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af