Instruktøren af ‘No Time to Die’ kalder Sean Connerys Bond for en voldtægtsmand

Instruktøren af ‘No Time to Die’ kalder Sean Connerys Bond for en voldtægtsmand
Sean Connery som James Bond. (Foto: PR)

James Bond-franchisens kvindesyn er ved at få en tidssvarende overhaling i disse år.

Agenten himself, Daniel Craig, har kaldt karakteren for »misogyn« (i et interview med The Red Bulletin), producenten Barbara Broccoli har erkendt, at filmene ikke just er feministiske (i The Guardian) og ‘Fleabag’-skaberen Phoebe Waller-Bridge blev på Craig og instruktør Cary Fukunagas opfordring hyret ind til at nuancere den kommende ‘No Time to Die’.

Som kun den anden kvindelige manuskriptforfatter i historien, der har arbejdet på en Bond-film.

Nu siger Cary Fukunaga, at James tidligere har ageret som en voldtægtsmand. Det sker i et nyt interview med The Hollywood Reporter:

»Er det i ‘Thunderball’ eller ‘Goldfinger’, hvor Sean Connerys karakter slet og ret voldtager en kvinde? Hun siger ‘Nej, nej, nej’, og han er mere ‘Ja, ja, ja’. Den slags ville ikke gå i dag«.

Skønt ‘No Time to Die’s nye »Bond-pige« Ana De Armas har udtalt, at Waller-Bridges bidrag til filmen var det, der gjorde at hun havde lyst til at spille karakteren, afviser Fukunaga, at serieskaberen specifikt blev tilkaldt for at gøre franchisen mere »woke«:

»Faktisk var det noget, Barbara (Broccoli, producer) allerede gerne ville have. Fra mine første samtaler med hende var det et stærkt drive. Man kan ikke forvandle Bond til en helt ny person overnight. Men man kan absolut ændre verden omkring ham og den måde, han indgår i den verden«.

»Det er en historie om en hvid mandlig spion, men man bliver nødt til at være villig til at tage fat og arbejde på at gøre de kvindelige karakterer til mere end rekvisitter«.

‘No Time to Die’ får biografpremiere den 30. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af